slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου, καθώς το Κέντρο Υγείας Πάρου εδώ και δύο χρόνια συνεχώς αποδυναμώνεται σε προσωπικό, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι τραγικά υποστελεχωμένο, ακόμα και σε γιατρούς άμεσης ανάγκης.
Το Κ.Υ. δεν έχει.....
σήμερα παθολόγο, παιδίατρο, ορθοπεδικό, γυναικολόγο, ενώ το τελευταίο διάστημα έφυγε και ο ένας εκ των δύο ιατρών γενικής ιατρικής. Κάθε γιατρός που φεύγει δεν αντικαθίσταται, όσο σημαντική και αν είναι η θέση του.
Επίσης, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν και στο ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες διακομιδής ασθενών, τόσο των 15.000 μόνιμων κατοίκων όσο και των τουριστών που επισκέπτονται το νησί.
Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται και στον τομέα του υγειονομικού υλικού, ενώ αρκετά από τα απαραίτητα για τις ιατρικές εξετάσεις μηχανήματα δεν λειτουργούν ή λειτουργούν πλημμελώς, λόγω μη δυνατότητας συντήρησης και αντικατάστασης αναλωσίμων


Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου:

1)      Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Πάρου, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό
2)      Να εγκριθούν άμεσα τόσο οι προμήθειες σε υγειονομικό υλικό όσο και η κάλυψη του κόστους συντήρησης των ιατρικών μηχανημάτων.


               
                       Ο ερωτών βουλευτής


                                                                                   Νίκος Συρμαλένιος
                                                                                Βουλευτής Κυκλάδων
                                                  



Δεν υπάρχουν σχόλια: