slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση με αντικείμενο το σμυρίγλι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με αντικείμενο την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των σμυριδεργατών της Νάξου.
Από την πλευρά του υπουργείου ήταν παρών ο αρμόδιος Υφυπουργός κύριος Παπαγεωργίου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου κύριος Μ. Μαργαρίτης, οι εκπρόσωποι του Σωματίου Σμυριδεργατών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Νίκος Συρμαλένιος.
Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το θέμα της σμύριδας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διεκπεραιωτικά και .....
γραφειοκρατικά ούτε με την λογική κοινωνικής παροχής.
Η πολιτική αυτή σε περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι βιώσιμη ούτε ορθολογική. Είναι ανάγκη να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πολιτική αξιοποίησης της σμύριδας ως βιομηχανικού ορυκτού αλλά και των ορυχείων και των υποδομών εξόρυξης, ως στοιχείων του τουριστικού προϊόντος της Νάξου. Σε αυτή την προσπάθεια ουσιαστικός και πρωταγωνιστικός πρέπει να είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και των ίδιων των σμυριδεργατών.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει άμεσα η επιχορήγηση του 2011 και θα προβλεφτεί η καταβολή για το 2012 μέχρι τέλος του χρόνου. Ως προς την συνολική αντιμετώπιση του θέματος της σμύριδας με την αναπτυξιακή του προοπτική, ζήτησε χρόνο προκειμένου να το εξετάσει και να αναλάβει στην συνέχεια πρωτοβουλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: