slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το υπουργείο Οικονομικών κλείνει οριστικά 49 εφορίες [λίστα]

Στις   Κυκλάδες, η  κυβέρνηση αναγνώρισε την αναγκαιότητα για συνέχιση της λειτουργίας των υπαρχουσών εφοριών του νομού, εξαιτίας της νησιωτικότητας ( ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ )   και των γεωγραφικών δυσκολιών.
Λουκέτο βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε 49 εφορίες σε όλη τη χώρα και παράλληλα μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους σε άλλες ΔΟΥ. Σύμφωνα με «Τα Νέα» πρόκειται για απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία προβλέπεται πως η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, θα περάσει στις οργανικές μονάδες υποδοχής τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι φορολογούμενοι για όλες τις «ανοιχτές» οικονομικές υποθέσεις τους θα πρέπει να απευθυνθούν στις νέες...
εφορίες τους.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΟΥ υποστηρίζουν πως η απόφαση για συγχώνευση των εφοριών «αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, τα πληθυσμιακά και φοροδοτικά κριτήρια κάθε περιοχής».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: