slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλάδες: Θα κέρδιζε και τις 4 έδρες η ΝΔ σύμφωνα με τη νέα απογραφή

ekloges kalph

Καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή σύνθεση, δε θα είχε η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Κυκλάδων, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές του 2012 είχαν πραγματοποιηθεί με βάση την απογραφή του 2011 και όχι με την παρωχημένη του 2001 που πλέον δεν ισχύει, αλλά καθυστέρησε αδικαιολόγητα να επικυρωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ.
Το cyclades24 έκανε σχετικό δημοσίευμα για το θέμα προ ημερών (διαβάστε εδώ) με αφορμή την αναβάθμιση της εκλογικής περιφέρειας των Κυκλάδων από 3εδρική σε....
4εδρική.
Σήμερα φέρνει στη δημοσιότητα ενδιαφέρον πίνακα με την πανελλήνια πρόβλεψη εξειδικευμένης εταιρίας που ασχολείται με εκλογές (από τις κορυφαίες στην Ελλάδα), που παρουσιάζει πως θα γινόταν η κατανομή των εδρών σε όλη τη χώρα, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές του Ιουνίου, είχαν διεξαχθεί με την επίκαιρη απογραφή του 2011 και όχι με την παλιά.
Με βάση τα όσα παρουσιάζει ο πίνακας, στις Κυκλάδες, η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα θα κέρδιζε και τις 4 έδρες! Κανένα άλλο κόμμα δε θα έπαιρνε βουλευτική έδρα στο νομό μας. Κι αυτό γιατί στις 4εδρικές περιφέρειες, το πρώτο κόμμα κερδίζει συνήθως είτε 3 είτε 4 έδρες (κάτι αντίστοιχο έγινε στο νομό Καβάλας που πήρε και τις 4 έδρες η ΝΔ).
Άρα λοιπόν, με βάση τα στοιχεία της εταιρίας, θα έχαναν την έδρα τους ο Νίκος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ. Θα κέρδιζε μία έδρα ο Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι τρεις επόμενοι επιλαχόντες του ψηφοδελτίου της ΝΔ που είναι οι Γιώργος Βακόνδιος, Κατερίνα Μονογυιού και Ράνια Ταουσάνη.
Όπως γράφτηκε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, κανείς από τους προαναφερόμενους, όπως και κανείς άλλος ενδιαφερόμενος ανά την Ελλάδα, δεν έχει πλέον το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Κι αυτό γιατί οι προσφυγές θα έπρεπε να είχαν γίνει το αργότερο 15 ημέρες μετά την ανακήρυξη της νέας βουλής.
Ωστόσο, υπήρξαν 5 αναπληρωματικοί βουλευτές από άλλους νομούς, που ήδη είχαν προσφύγει – μέσα στα νόμιμα χρονοδιαγράμματα- κατά του κύρους των εκλογών, διεκδικώντας μια θέση στο κοινοβούλιο σε βάρος άλλων συναδέλφων τους που εξελέγησαν.
Πρόκειται για τους Γιάννη Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου από τη ΝΔ, την Ελένη Αυλωνίτου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Δ. Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ και τον Γιάννη Μανώλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κατά κοινή ομολογία, οι πιθανότητες να δικαιωθούν δεν είναι μεγάλες, μιας και το ελληνικό κράτος έχει φροντίσει για τη νόμιμη επικάλυψη της διεξαγωγής των εκλογών με βάση την απογραφή του 2001. Σε περίπτωση όμως που δικαιωθούν, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου σε όλη την Ελλάδα… και φυσικά στις Κυκλάδες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2011

http://www.cyclades24.gr/index.php/component/k2/item/981-tha-kerdize-kai-tis-4-edres

Δεν υπάρχουν σχόλια: