slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γνωστή η λίστα των «32» πολιτικών, λένε Πεπόνης - Μουζακίτης

Γνωστή υπόθεση αποτελεί για τη Δικαιοσύνη η περιβόητη λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα 32 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για ύποπτο πλουτισμό.

Αυτό ανέφεραν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, σε δήλωσή τους, μετά το πέρας της σύσκεψης που είχαν τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο με τον αντεισαγγελέα κ. Νίκο Παντελή υπό τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ιωάννη Τέντε.


Μετά τη δήλωση αυτή φαίνεται πως πέφτουν οι τόνοι στην συγκεκριμένη υπόθεση που είχε προκαλέσει την παρέμβαση του κ. Παντελή, ο οποίος είχε ζητήσει και στους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη τη διενέργεια σχετικής έρευνας.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν η εξέταση της λίστας - την οποία έφερε στο φως το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» - αλλά και των δεδομένων που υπάρχουν προκειμένου να ελεγχθεί εάν σε βάρος κάποιων από τους 32 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες.

Καταρχήν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποσαφηνίστηκε πως στην λίστα περιλαμβάνονται τελικώς ονόματα 32 υπουργών εν ενεργεία και πρώην, νυν και πρώην βουλευτών και γενικών γραμματέων όχι όμως ονόματα προσώπων που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τη δήλωση των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται ήδη υπό δικαστική διερεύνηση, είτε κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών από διάφορες εισαγγελίες της χώρας, είτε κατόπιν δικών τους παραγγελιών τα δύο τελευταία χρόνια (2011-2012). Επίσης, κάποιες από τις υποθέσεις αυτές ερευνώνται και με αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ. Οι έρευνες, σύμφωνα με τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σκοπό έχουν να εξακριβώσουν την βασιμότητα των καταγγελιών και μηνυτήριων αναφορών σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων ενώ κάθε δικογραφία που κλείνει διαβιβάζεται στους ίδιους, προκειμένου να αποφανθούν για τα περαιτέρω.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: