slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε 151 σχολεία των Κυκλάδων

Δράσεις και προωθητικές ενέργειες που στοχεύουν στη μείωση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των νησιών διοργανώνουν το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας του υπουργείου κατά το σχολικό έτος 2012-2013, στοχεύει στην αντιμετώπιση των οδικών ατυχήματων.
Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις συγκοινωνιολόγων μηχανικών του υπουργείου, εξειδικευμένων σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε συνολικά 151 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Κυκλάδων.
Τα μαθήματα θα γίνουν σε 84 δημοτικά σχολεία, 20 γυμνάσια, 15 γυμνάσια με λυκειακές τάξεις και 32 λύκεια των νησιών: Ίος, Κύθνος, Σίφνος, Ανάφη, Αντίπαρος, Δονούσα, Θηρασιά, Ηρακλειά, Κίμωλος, Κουφονήσια, Σέριφος, Σίκινος, Σχοινούσα, Φολέγανδρος, Μύκονος, Μήλος, Κέα, Αμοργός, Τήνος, Πάρος, Άνδρος, Σαντορίνη, Σύρος, Νάξος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε:
«Στόχος μας είναι η ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε πεζούς και οδηγούς (αρχάριους και έμπειρους, νέους και ηλικιωμένους) με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στα νησιά και την αφύπνιση της συνείδησης των κατοίκων τους για ασφαλείς μετακινήσεις. Το Υπουργείο προσβλέπει στην επέκταση των δράσεων αυτών και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: