slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος Τήνου, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Τήνου

IMG_2583
Ο Δήμαρχος Τήνου, την 1-8-2012, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Τήνου με την ευκαιρία παράδοσης υγειονομικού υλικού, το οποίο ο Δήμος Τήνου εξασφάλισε, ξεπερνώντας πολλές αντιξοότητες και θα καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας, τουλάχιστον, για ένα δίμηνο.
Με την ευκαιρία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη επί των ζητημάτων που απασχολούν το Κέντρο Υγείας Τήνου, ενόψει μάλιστα της κορύφωσης των αφίξεων στο νησί που σημαίνει και την ανάγκη εντατικοποίησης των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας. Από τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων διαπιστώθηκε ότι:

ο Δήμος εξακολουθεί να καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες καθαρισμού του Κέντρου Υγείας, διαθέτοντας έναν υπάλληλό του.
διαπιστώθηκε ότι με την άφιξη Ιατρού Ακτινολόγου, πάγιο αίτημα του Δήμου Τήνου προς το Υπουργείο Υγείας, εξέλιπε η ανάγκη οι ακτινογραφίες να μεταφέρονται στη Σύρο.
IMG_2582
- ο ίδιος Ιατρός, από κοινού με τον Ιατρό κ. Ταχματζίδη, χειρίζονται τον Υπέρηχο, την σημαντική προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου (που συνεχίζει να προσφέρει τα αναλώσιμα για την λειτουργία του υπερηχογράφου), προς τους συνανθρώπους μας.
-  εξασφαλίστηκε η ύπαρξη χειριστή του ακτινολογικού για δύο βάρδιες και η κάλυψη της βραδινής βάρδιας με τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας -και επί ένα πεντάμηνο, αρχής γενομένης την 1-8-2012 και γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί η σχετική υπηρεσία και για τα Σαββατοκύριακα, μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον.
ομαλοποιήθηκε το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τις διπλές εφημερίες των αγροτικών ιατρών, μετά από την κάλυψη των εξόδων τους από το Σύλλογο "οι Φίλοι της Τήνου", μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Τήνου. Οι αγροτικοί ιατροί είναι αυτή την στιγμή 7 τον αριθμό στο νησί, δηλαδή οι θέσεις έχουν καλυφτεί σε αναλογία που ίσως δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Έτσι, καλύφθηκαν και τα κενά των ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία Στενής και Κώμης.
- ο Δήμος Τήνου προωθεί τη σύνδεση των Αγροτικών Ιατρείων με internet ώστε η συνταγογράφηση για τις ανάγκες των κατοίκων και παραθεριστών των χωριών μας, να πραγματοποιείται στα Αγροτικά Ιατρεία του νησιού και, κατά το μέρος αυτό, να αποσυμφορηθεί το Κέντρο Υγείας Τήνου.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους Ιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Τήνου και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: