slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Πάρο ο Περιφερειάρχης – Συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διοικητή της ΠΥΡ για τις πυρκαγιές




Με τον δήμαρχο της Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη συναντήθηκε σήμερα, παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου της περιφερειακής ενότητας Παντελή Τζανακόπουλο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον οποίο εξέτασαν διεξοδικά την πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον δήμαρχο την εντατικοποίηση της προσπάθειας ολοκλήρωσης των έργων και απορρόφησης των αντίστοιχων πόρων.
 Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης συνεργασία με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου Νίκο Αλεξανδρή, στον οποίο εξέθεσε το πρόβλημα των πυρκαγιών που εκδηλώνονται στα νησιά, και κυρίως στη Ρόδο όπου το φαινόμενο έχει προσλάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. 
Για το θέμα αυτό, αύριο στη Σύρο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα έχει νέα συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή. 
 
Επίσης είχε συνεργασία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ευθύμιο Λυγιδάκης, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τα πρόσφατα κρούσματα εγκληματικότητας που σημειώθηκαν στο νησί, ζητώντας να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, όπως και την πρόληψη και καταστολή φαινομένων που διαταράσσουν την παραδοσιακά φιλήσυχη κοινωνία των νησιών μας. 
 
Κατά την παραμονή του στην Πάρο, ο Περιφερειάρχης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος συναντήθηκαν με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών, κάνοντας γνωστό ότι εν όψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης θα ζητηθεί η περαιτέρω ενίσχυση των περιφερειακών δομών με περισσότερο προσωπικό. 
 
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υποστηριχθεί το έργο της Αυτοδιοίκησης και σε ότι αφορά το εργασιακό του καθεστώς διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκείνες ώστε υπάλληλοι της Περιφέρειας, ιδιαίτερα εκείνοι που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία. 
Τέλος, ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να σταθούν αρωγοί στην τοπική Εκκλησία για την επίλυση πολεοδομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 
Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, εκχωρήθηκαν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στους εντεταλμένους συμβούλους των περιφερειακών ενοτήτων, ώστε οι υποθέσεις των πολιτών να διεκπεραιώνονται και να επιλύονται άμεσα, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: