slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” Η καλοκαιρινή Εκδήλωση της Ο.ΝΑ.Σ

Την Πέμπτη 9 του Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, στα ΥΡΙΑ στο Ιερό του Διονύσου.


“ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
(ΝΑΞΙΟΙ Ποιητές συναντούν το Αιγαιοπελαγίτικο Τραγούδι)
                          Μια Εκδήλωση της Ο.ΝΑ.Σ. για το καλοκαίρι 2012

               Τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια η Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων  τόλμησε  και πήρε το  ρίσκο  διοργάνωσης  αλλιώτικων  εκδηλώσεων. 
       Η  επιτυχία  αυτών  των  εκδηλώσεων, έτσι όπως τις εισέπραξαν οι συνησιώτες μας, αλλά  και  η ....
απαίτηση  και  η  παρότρυνση  των  συμπατριωτών  μας   για  συνέχεια  τέτοιων  πρωτοβουλιών  που  αλλάζουν  το  σύγχρονο   πολιτισμικό  γίγνεσθαι  του  νησιού μας,  μας
 ώθησε  και  μας  έδωσε  δύναμη  να  τολμήσουμε  και  φέτος  κάτι  ακόμα  πιο  ριψοκίνδυνο  και  δύσκολο  με  στόχο και την ικανοποίηση και πάλι  όλων  των αισθήσεων του δύσκολου  και απαιτητικού κοινού  του νησιού  μας αλλά  και την καθιέρωση των συγκεκριμένων ποιοτικών εκδηλώσεων  ως  κεντρικού καλοκαιρινού  θεσμού στον  τόπο  μας.

         Φέτος θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε και να συνδέσουμε την ποίηση, την στιχουργική και το προναξιακό τραγούδι με τους Ναξιώτικους και άλλους αιγαιοπελαγίτικους ήχους.
Στίχοι και  μελωδίες που ήπιαν νερό στην ίδια βρύση κάτω από το καθάριο Φως του Αιγαίου.
Θα  επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε πνευματικές  δυνάμεις του τόπου μας που  η μούσα μετουσίωσε, με την δύναμη που διαθέτει στον τόπο μας, σε σκοπούς  και σε τραγούδια. Σκοπούς και  τραγούδια τους οποίους όλοι τραγουδήσαμε στον πόνο, τις δυσκολίες της ζωής, αλλά κυρίως στη χαρά.
       Αυτό θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε μέσα από ένα ταξίδι διαλόγου μεταξύ ηθοποιών – αναγνωστών και της Ναξιώτικης ορχήστρας μας.

       Με συγκίνηση και ταπεινότητα,  έχουμε την τύχη να σας 
συναντήσουμε  αυτό το καλοκαίρι σε τόπο μυθικό για να σας ξεδιπλώσουμε τον δικό μας μύθο.
Στα Ύρια, στο Ιερό του Διόνυσου, στα Λειβάδια, την Πέμπτη 9 του Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ.

         Ο πανεπιστημιακός Δρ. Σταύρος Σπηλιάκος πάλι και φέτος θα οργανώσει και συντονίσει αυτόν τον διάλογο, αυτό το ταξίδι, όπως εκείνος αγαπά και γνωρίζει.

Συνμπράττουν στον διάλογο με την εικόνα και τον ήχο:
ο Γιάννης Ζευγόλης με τους “ΒΟΡΡΙΑΔΕΣ” (Ματθαίος Ζευγόλης, Ασπασία Στρατηγού και Θοδωρής Μέρμηγκας) και οι ερασιτέχνες Αξώτες –ισσες ηθοποιοί, Δημήτρης Βασαλάκης, Μιχάλης Καλαϊτζής, Δέσποινα Κορρέ και Αντωνία Τούπη.

       Χορηγοί  και  συνδιοργανωτές  της εκδήλωσης είναι ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου &’ Μικρών Κυκλάδων  και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.  
       Τους  παραπάνω  θεσμικούς  φορείς  του  νησιού  μας  πρέπει  και  δημόσια  να  ευχαριστήσουμε  θερμά  διότι  αγκάλιασαν  απ΄ τη  πρώτη στιγμή  την ιδέα  και με  την έμπρακτη  συμπαράσταση  τους  μέσω  των χορηγιών  τους,  δίνουν  την δυνατότητα  πραγματοποίησης μιας  σπουδαίας μεν αλλά  συγχρόνως πολύπλοκης  και απαιτητικής   εκδήλωσης.        
       “Στο ΦΩΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ”, για να γνωρίσουμε, να ψυχ-αγωγηθούμε, κοιτώντας στον καθρέφτη της προίκας μας με το βλέμμα στο μέλλον.
Την Πέμπτη 9 του Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, στα ΥΡΙΑ στο Ιερό του Διονύσου.


      ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   
                              




                              



                              


          Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΑΪΤΟΣ                        
                              




                              



                              ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: