slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Τα μέτρα πονάνε αλλά είναι τα τελευταία

Δύσκολες και επώδυνες αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις περικοπές που προβλέπονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ., τονίζοντας πως θα είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών. «Άλλο δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο χαρακτήρισε τις περικοπές αναπόφευκτες, αφού χωρίς αυτές η χώρα μας θα έπαιρνε το δρόμο της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώπιον του Κώστα Καραμανλή, των υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλέξουν σήμερα το νέο γραμματέα του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «σε δύο χρόνια αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν πάει απλώς να αλλάξει μία ζοφερή κατάσταση, αλλά στήνει τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα».

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για λόμπι της δραχμής.

«Δημιουργήθηκε στο εξωτερικό ένα κλίμα να θυσιάσουν ως Ιφιγένεια την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι έπαιξαν και όσοι στην Ελλάδα έλεγαν να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην είναι πια υποψήφια Ιφιγένεια η Ελλάδα».

«Πλάι στο λόμπι της δραχμής δημιουργούμε και το λόμπι των δικών μας συμμάχων που θέλουν να τα καταφέρει η Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ορίζοντας τετραετίας


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία τηρεί στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις να μην βγει η χώρα από το ευρώ και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. «Αυτά υποσχεθήκαμε, αυτά κάνουμε, αυτή είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής μας» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας «δεν είναι δυνατόν σε δυο μήνες να αλλάξουμε όσα συνέβησαν σε τριάντα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια» είπε ο κ. Σαμαράς.

Έκκληση για ενότητα


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο όχι μόνο για να αντιμετωπίσει τις γεωστρατηγικές προκλήσεις στην περιοχή (Μέση Ανατολή, Συρία), αλλά και για να ανταποκριθεί με αξιοπιστία απέναντι στις οικονομικές προκλήσεις. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έκανε λόγο για «αλλαγή κλίματος στο εξωτερικό».

«Η αξιοπιστία της χώρας είχε υποχωρήσει στο μηδέν», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βοηθήσουν τη χώρα μας στον τομέα της ανάπτυξης.

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Admin είπε...

Μακάρι να μπορούσαμε να τον πιστέψουμε αλλά αυτός δεν είναι που μίλαγε για επαναδιαπραγμάτευση και υποσχότανε ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις; Αυτός δεν ήτανε που είπε ότι μόλις βγει θα καταργήσει αμέσως τον λαθρονόμο του Ραγκούση; Αυτός δεν ήτανε που δήλωνε ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα σημερινά τραγικά οικονομικά αδιέξοδα; Αυτός δεν υποσχότανε την διατήρηση του ελέγχου από το κράτος της Αγροτικής τράπεζας;
Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει και μακάρι να είμαι εγώ ο καχύποπτος και να αποδειχτώ εγώ … ψεύτης!