slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» (βίντεο)

Μία ημέρα μετά το επιτυχημένο, κατά τις εκτιμήσεις του κυβερνητικού στρατοπέδου, ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στο Παρίσι και συναντήθηκε, στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε στις επίσημες δηλώσεις του: «Δεν τίθεται ...
θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και θα παραμείνει».

«Απαιτούνται βεβαίως και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Περιμένουμε την έκθεση της Τρόικας για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας... Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Και από τις δύο πλευρές πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις και να μην χαθεί άλλος χρόνος» συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Κάποιοι ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν τα καταφέρει. Βρίσκομαι εδώ, για να διαβεβαιώσω τον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα προσπαθήσει να παίξει το δικό της ρόλο στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».

«Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας στο ακέραιο. Είμαστε λαός υπερήφανος και δεν μας αρέσει να εξαρτιόμαστε και να ζητάμε δανεικά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Πρέπει να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα, όρθια η δημοκρατία και ακέραιη η αξιοπρέπειά της».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: