slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών.


Τη Δευτέρα, 27/8, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των δέκα τριών Περιφερειαρχών της χώρας με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Σημειώνεται, ότι στην προηγούμενη συνάντηση (2/7), οι Περιφερειάρχες κατέθεσαν σειρά προτάσεων και προβλημάτων, μεταξύ των οποίων:


Να καθιερωθεί άμεσα προληπτικός έλεγχος αλλά και έλεγχος των μέχρι τώρα πεπραγμένων των Περιφερειών (πρώην Νομαρχιών), καθώς επίσης να αρχίσει να λειτουργεί ο ελεγκτής νομιμότητας, όπως προβλέπει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων με το Κράτος, αλλά κυρίως με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία πρέπει να περιοριστεί στον απολύτως αναγκαίο από το σύνταγμα ρόλο της.
Η κωλυσιεργία από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου στα εντάλματα πληρωμής που στερούν πόρους από την πραγματική οικονομία, αλλά και η τακτική τους να προχωρούν σε έλεγχο σκοπιμότητας και όχι μόνο έλεγχο νομιμότητας, όπως επιβάλλει ο νόμος και το σύνταγμα.
Η δραματική μείωση των ΚΑΠ τα δύο τελευταία χρόνια αποστερεί από τις Περιφέρειες τις δυνατότητες αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, σε ορισμένες δε και προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών.
Η άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την ταχύτερη υλοποίηση από τις Περιφέρειες του ΕΣΠΑ.
Νέο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις αποτελεσματικότερης εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».



Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μετά τη συνάντηση που είχε χθες η ΕΝΠΕ με τη Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε χθες βράδυ τη Σύρο και σήμερα τη Νάξο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: