slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στα σκουπίδια πέταξε ο Αρβανιτόπουλος επιστολή "Τούρκων" βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για αλλαγή της ιστορίας

Ο Μπένυ και ο Τσίπρας συμφωνούν με τις απόψεις των "Τούρκων" βουλευτών τους;

Μεγάλο πολιτικό θέμα έχει προκύψει με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν πρώτα-πρώτα στη λίστα των μελών της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης-ΣΕΤΜΔΘ», που ζητά να ξαναγραφεί η Ελληνική Ιστορία και να μη γίνονται αναφορές στις τουρκικές φρικαλεότητες στη Σμύρνη το '22, για χάρη της…
ελληνοτουρκικής φιλίας.
Η χθεσινή αποκάλυψη του «Ε.Τ.» τάραξε τα νερά και αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα της «ΣΕΤΜΔΘ» (http://www.bttadk.org μπορείτε να δει τη λίστα με τα μέλη της λεγόμενης Επιτροπής. Η τουρκική εκδοχή της ιστοσελίδας είναι πιο ενημερωμένη καθώς στην κορυφή της λίστας εμφανίζονται τα ονόματα των βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης – ΠΑΣΟΚ), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης – ΣΥΡΙΖΑ) και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης – ΣΥΡΙΖΑ). Αντίθετα, η ελληνική «βερσιόν» της ιστοσελίδας δεν ανανεώνεται (όπως φαίνεται) τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα στην κατηγορία των μελών να εμφανίζονται τα ονόματα του πρώην βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή και του επενεκλεγέντα Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ενστερνίζονται την επιστολή;

Οι Έλληνες (μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα) βουλευτές θα πρέπει να απαντήσουν αν ενστερνίζονται την επιστολή της «ΣΕΤΜΔΘ» και συμφωνούν με την πρόταση να αλλάξει η… ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης στο πλαίσιο της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Επιπλέον, θα είναι προς όφελος όλων να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους με τα σημεία της επιστολής τα οποία αναφέρουν τους μουσουλμάνους της περιοχής «ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Πρόεδρος της… περίφημης «ΣΕΤΜΔΘ» έχει αναλάβει στα τέλη Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ενώ στις θέσεις των αντιπροέδρων βρίσκονται ο δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ και Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, δίνοντας ένα «αυτοδιοικητικό αέρα» στη διοίκηση. Χαρακτηριστικό του ρόλου που παίζει η αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή είναι το γεγονός ότι ο Ισμέτ Καντί συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, σε αίθουσα της τουρκικής βουλής, με αντικείμενο τις ελληνικές εκλογές! Προφανώς ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ΣΕΤΜΔΘ περιέγραψε την κατάσταση και έλαβε εντολές από το διευθυντήριο της Αγκυρας για το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης.

Πριν από μερικές μέρες ο αντιπρόεδρος της «Επιτροπής» και δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ συμμετείχε στην 14η πανήγυρη «Δυτικοθρακιωτών», που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα με διοργανωτή τον… «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Στο πανό με τους μεγάλους χορηγούς της πανήγυρης υπήρχε και το δικό του όνομα… Προφανώς, τα χρήματα προήλθαν από τα προσωπικά του έσοδα κι όχι από τα ταμεία του δήμου…

«Την αγνοούμε… Το βιβλίο δεν αλλάζει»

Το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της εθνικής αντιπροσωπίας, επέλεξε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για να στείλει το μήνυμα σε όσους «ορέγονται» να αλλάξουν… την ελληνική Ιστορία και με λιτό και απόλυτα σαφή τρόπο διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού δεν αλλάζει. Λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε. Το βιβλίο, δεν αλλάζει…»

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε «απάντηση» στην επιστολή-σοκ της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»

Η άμεση και με καταλυτικό τρόπο απόρριψη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, «λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε…», έκοψε τη φόρα όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που νωρίτερα έθεσε το θέμα ανεβάζοντας τους τόνους για τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας, που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους, υποτίθεται, μειονοτικών επιτροπών της Θράκης, αλλά και σε οποιαδήποτε εθνικιστική ανακύκλωσή του.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: