slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανεξ. Έλληνες Κυκλάδων: "Πληγή οι παράνομοι μετανάστες για τα νησιά"

anexartitoi_ellhnes
Την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα νησιά για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, επισημαίνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» νομού Κυκλάδων, με αφορμή τα κρούσματα εγκληματικότητας με πρωταγωνιστές αλλοδαπούς, αλλά και το παραεμπόριο που ανθεί στα νησιά κατά την τουριστική σαιζόν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε στην Πάρο, όπου ένας αδίστακτος Πακιστανός ξυλοκόπησε άγρια μια 15χρονη κοπέλα η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά και το κύμα λαθρομετανάστευσης που παρουσιάζεται στα νησιά μας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες νομού Κυκλάδων υπενθυμίζουν την πάγια θέση του Κινήματος για εντατικοποίηση των ελέγχων με σκοπό την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.
Τα περιστατικά εγκληματικών ενεργειών στα οποία συμμετέχουν αλλοδαποί που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αυξάνονται συνεχώς και στις Κυκλάδες, προκαλώντας ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες και στους κατοίκους.
Παράλληλα, ειδικά την τουριστική σαιζόν, η λαθρομετανάστευση στις Κυκλάδες καλπάζει. Την ώρα που οι εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη με θεαματικές ταχύτητες, την ώρα που χάνονται συνεχώς θέσεις εργασίας λόγω των λουκέτων στα καταστήματα, το παραεμπόριο ανθεί με πρωταγωνιστές εκατοντάδες αλλοδαπούς – παράνομους μετανάστες που ξεφυτρώνουν από παντού σε κάθε νησί και σε κάθε παραλία για να πουλήσουν προϊόντα «μαϊμού» σε βάρος των τοπικών επιχειρηματιών.
Η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, είναι απαραίτητη όσο ποτέ και αναγκαία από κάθε άποψη, μιας και αποτελεί μεγάλη πληγή για τα νησιά.
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
e-mail: anexartitoikykladon@gmail.com
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: 22810 76406

Δεν υπάρχουν σχόλια: