slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Περιφέρεια η νέα Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου – «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε το έργο σας»

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο είχε σήμερα η νέα Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί στη Ρόδο.  
Παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Θεοδωρίδη, η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε για την πρόθεσή της να είναι κοντά στην αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, ώστε «όλοι μαζί να απαλύνουμε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συμπολίτες μας, και στο βαθμό που είναι δυνατό να τις καλυτερεύσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Καλογήρου υπογράμμισε ότι «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο σας», σημειώνοντας πως ως νησιώτισσα και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας, θεωρώντας ως προσωπική της πρόκληση να συμβάλει ώστε «να γίνει πράξη και καθημερινότητα το νησιωτικό ισοδύναμο».



Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τη νέα Γενική Γραμματέα για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του θεσμού, τις ελλείψεις προσωπικού σε νευραλγικές υπηρεσίες της περιοχής όπως επίσης και για το θέμα της στέγασης υπηρεσιών, κυρίως στις Κυκλάδες που πρέπει να αντιμετωπιστεί.



«Το Νότιο Αιγαίο δείχνει να έχει αντοχές, σε σχέση με άλλες περιοχές» επεσήμανε ο κ. Μαχαιρίδης, αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ενώ εκφράστηκε ο κοινός τους προβληματισμός για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώνονται στα νησιά μας, χαρακτηρίζοντας και οι δύο «εθνική καταστροφή» τα όσα συμβαίνουν στη Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: