slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μωραίνει Κύριος...Σύριζα για ότι δεν έγινε εδώ και δυο χρόνια για την αντιμετώπιση της «μαύρης εργασίας» φταίει ο Βρούτσης

ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ''ΜΑΥΡΗΣ'' ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα:
«Επείγουσα ανάγκη για λήψη μέτρων καταπολέμησης της «μαύρης εργασίας» στις επιχειρήσεις του τουρισμού και του επισιτισμού».
Στα συγκεκριμένα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη για το ποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση για να καταπολεμηθεί η ανασφάλιστη εργασία, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιωτόπουλος δεν ....
απάντησε!
Ακολουθώντας την τακτική του προϊσταμένου του υπουργού κ. Βρούτση, ο υφυπουργός προσπάθησε να υπεκφύγει επαναλαμβάνοντας την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο δύο (2) επιχειρήσεων. Επανέλαβε την διακήρυξη για προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και προχώρησε στην  θέση, που μόνο εξωγήινοι μπορούν να πιστέψουν, ότι το υπουργείο Εργασίας διακρίνεται για την υπερδραστηριότητά του στον τομέα αυτό!
Ρωτάμε λοιπόν για άλλη μια φορά την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας:
§  χάριν αυτής της υπερδραστηριότητας του υπουργείου σας αυξήθηκε την τελευταία διετία πάνω από 10% η ανασφάλιστη εργασία;
§  χάριν αυτής της υπερδραστηριότητας του υπουργείου σας έχουν σχεδόν διαλυθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (ΣΕΠΕ, ΕΥΠΕΑ);
§  χάριν αυτής της υπερδραστηριότητας του υπουργείου σας δεν υλοποιούνται  οι αποφάσεις των ελεγκτών;
§  χάριν αυτής της υπερδραστηριότητας του υπουργείου σας δεν εισπράττονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τους ελεγκτές;
Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του είπε:
Με επικοινωνιακά τρυκ δεν πρόκειται να λυθεί το σοβαρότατο και τεράστιο πρόβλημα της «μαύρης» εργασίας. Κυρίως, διότι η υποβάθμιση της εργασίας, η εκθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί βασική κατεύθυνση της πολιτικής σας.
Η συνέχιση της πολιτικής που συνεχίζει να υλοποιεί και η σημερινή Μνημονιακή κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οδηγεί, όσο κι αν διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας περί του αντιθέτου, στην απόλυτη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, σε μια αγορά εργασίας χωρίς ασφάλιση, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς συντάξεις, χωρίς ωράρια, μια αγορά εργασίας εναρμονισμένη απόλυτα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Γι' αυτό, ένας δρόμος και τρόπος υπάρχει για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας – η ολοκληρωτική ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Στις παρακάτω δ/νσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση:
Συνημμένα:
Τα πρακτικά της συζήτησης (σελ. 6)                                                           24.08.2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: