slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. μπήκαν οι βάσεις για το “Aegean Portal”


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΚυκλάδωνΓιώργου Πουσσαίου προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Σπιλάνη, ο οποίος βρίσκεται στη Σύρο στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της Aegean Regatta 2012.
Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση επί της πρότασης του αντιπεριφερειάρχη για τις συνδυασμένες διανησιωτικές μεταφορές, η οποία κατέληξε στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων των δύο φορέων προκειμένου να υλοποιηθεί, υπό το ...
πρίσμα των αναγκών της Περιφέρειας στα πλαίσια του Στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της.
Επίσης έγινε συζήτηση προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και για την υλοποίηση από τη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Σύγκλισης για την υποστήριξη χάραξης πολιτικής και την προώθηση της Ανάπτυξης στη Νησιωτική Ελλάδα», και κυρίως δεδομένων των δράσεων που αφορούν στον «Άτλαντα του Αιγαίου», τη δημιουργία δηλαδή ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων στους τομείς της οικονομίας της κοινωνίας του πολιτισμού κ.α., του «Aegean Portal” για το τουριστικό προϊόν, την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης της θαλάσσιας ρύπανσης στο Αιγαίο και γνωριμίας με το Αιγαίο, οι οποίες ως προτάσεις είχαν κατατεθεί παλαιότερα και από τον Αντιπεριφερειάρχη στη ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής, όπως και στη Γενική Γραμματεία, αρμόδια για τη ψηφιακή σύγκληση και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως πρόταση συνεργασίας.
Μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού κα Λ. Λύκου η οποία βρέθηκε και αυτή στη Σύρο για την Aegean Regatta 2012.
Στη συζήτηση με την κ. Λύκου επαναδιατυπώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη η πρόταση για τουριστική προβολή των δύο Περιφερειών ανεξαρτήτως του σχεδιασμού τους, υπό την κοινή ομπρέλα του ονόματος του Αρχιπελάγους του Αιγαίου «AEGEAN”, πρόταση που συναντά, κατ’ αρχήν, την αποδοχή και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: