slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και στο ΤΕΒΕ τα ίδια χάλια ανακάλυψε ο Βρούτσης: το 7% δεν κάνει καθόλου δήλωση

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (δράση «Ηλεκτρονικό Δίχτυ») για την συστηματική διασύνδεση των βάσεων δεδομένων όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.


Σήμερα, παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ αποτελεί τον τέταρτο στην σειρά ασφαλιστικό φορέα που παραδίδει στοιχεία συντάξεων των ασφαλισμένων του.

Ενδεικτικά τα ευρήματα του ελέγχου αποκάλυψαν ότι:
Από τους 230.138 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,08% (174 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ και ένα ποσοστό 0,23% (524 άτομα) δεν είχε καθόλου Α.Φ.Μ.
16.351 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7,13%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση
6.133 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,67%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
5.972 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,80%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.
18.048 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 8,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ.