slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στ. Παναγούλης: Ο Δασκαλαντωνάκης (πεθερός του Σηφουνάκη) χρωστά 500 εκατ.

 Πηγή: Antinews

Τον φάκελο «χρέη Δασκαλαντωνάκη – GRECOTEL» φαίνεται ότι αποφάσισε να ανοίξει ο Στ. Παναγούλης, καθώς κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας στην οποία καταγγέλλει ότι ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη (ξενοδοχεία GRECOTEL) οφείλει στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία 500 εκατ. ευρώ!

Υπενθυμίζεται ακόμη η οικογενειακή σχέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρ. υπουργού Ν. Σηφουνάκη με τον όμιλο (έχει παντρευτεί την κόρη Δασκαλαντωνάκη).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης υποστηρίζει

ότι υπάρχει «αδράνεια του κρατικού μηχανισμού» για την είσπραξη των οφειλών του μεγοοφειλέτη. Επικαλείται μάλιστα και δηλώσεις πρ.βουλευτή (εννοεί την Ελ. Βόζεπμπεργκ) «σύμφωνα με τις οποίες ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη οφείλει στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500.000.000 €)».

Ο βουλευτής ζητά τον φάκελο της υπόθεσης ρωτώντας αν κινήθηκαν οι διαδικασίες για την είσπραξη των χρημάτων, αν έχουν γίνει ρυθμίσεις (δόσεις, μείωση προσαυξήσεων κ.λπ.), αν οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν κάνει προτάσεις για το θέμα που μένουν ανεκτέλεστες στα συρτάρια των υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: