slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θετική έκβαση για τη ΝΔ η εκλογή γραμματέα, 3 ακόμη προκλήσεις

Η αλήθεια είναι ότι κυριάρχησε η ηρεμία και η νηφαλιότητα για την εκλογή του γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές. Η πολιτική επιτροπή επέλεξε ανάμεσα σε δύο και όχι περισσότερους υποψηφίους, όπως ακουγόταν, και πλέον ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης καλείται να διαχειριστεί τις τύχες του κόμματος σε μια εποχή σκληρή και δύσκολή για τα πολιτικά πράγματα αλλά και την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, αφού πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης και να διατηρήσει τα «πρόβατα στο μαντρί»….
Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχουν καταλάβει τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς και πλέον δεν καταφεύγουν σε ίντριγκες και διαπλοκές για θέσεις και αξιώματα. Τα πράγματα φαίνεται ότι θα συμμαζευτούν και άλλο αφού είναι πολύ που φοβούνται την πρόταση για μια «ηλεκτρική» καρέκλα στο μέλλον. Όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς πέρασαν το πρώτο τεστ με θετικό βαθμό. Από δω και πέρα υπάρχουν άλλες τρεις προκλήσεις. Η ΔΕΘ έχει απομακρυνθεί αφού ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει για λίγες μέρες.

Πρώτη πρόκληση είναι να περάσει τα μέτρα από τον προϋπολογισμό. Τα σκληρότερα μέτρα όλων των εποχών για να είναι ο προϋπολογισμός ελάχιστα πλεονασματικός. Δύο παγκόσμια ρεκόρ σε ένα χρόνο, σε μια χώρα για χιλιάδες πολίτες. Δεύτερη πρόκληση είναι να πετύχει την επιμήκυνση της δημοσιοοικονομικής προσαρμογής. Απ΄ότι φαίνεται αυτό είναι πιο εύκολο από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Έχει να κάνει περισσότερο με τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους παρά με την εσωτερική κατακραυγή για τα μέτρα.

Τρίτος στόχος είναι να μην ξαναχρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. Σήμερα στην πολιτική επιτροπή υποσχέθηκε να μην πάρει νέα μέτρα ποτέ γιατί δεν θα τα αντέξει η Ελληνική κοινωνία. Και έρχεται το ερώτημα, αν χρειαστούν τι θα κάνει; Θα παραιτηθεί; Ιδού μια σημαντική απορία που θα την απαντήσει η Ιστορία.

Μιχάλης Αγραφιώτης
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: