slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ-TV

Λουκέτο στο κανάλι της Βουλής εξετάζει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Προεδρείο του Σώματος. Κανονικά οι μεταδόσεις από τα ψηφιακά κανάλια της ΝΕΤ.

Θύμα της οικονομικής κρίσης κινδυνεύει να γίνει το τέκνο της οικονομικής απληστίας, το κανάλι της Βουλής. Αν και ο θεσμικά αρμόδιος, Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το κανάλι της Βουλής, που κοστίζει σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, να ρίχνει τίτλους τέλους.

Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας πάντως ότι θα προβάλλονται κανονικά οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των επιτροπών, πιθανότατα μέσα από το ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Εναλλακτικά, δεν αποκλείεται στο κανάλι της Βουλής να μεταδίδονται μόνον οι συνεδριάσεις και όχι άλλο πρόγραμμα ή δελτία ειδήσεων, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για δυσανάλογο κόστος λειτουργίας, προκρίνοντας είτε να περάσει στο «μπουκέτο» της ΝΕΤ «μπορεί να γίνει και με το πάτημα ενός κουμπιού και ειδικά στην ψηφιακή εποχή ξέρετε ότι είναι πολύ μεγάλο το φάσμα και θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα» ή εναλλακτικά «να είναι ένα αυτόνομο κανάλι που να μεταδίδει απλώς συνεδριάσεις και όχι εκπομπές, όχι δελτία ειδήσεων…».

Μένει να αποδειχθεί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου, δεδομένου ότι στο κανάλι της Βουλής απασχολούνται αρκετοί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, δημοσιογράφοι ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από κοινοβουλευτικούς, όπως ενδεικτικά ο «πατέρας» του καναλιού Απόστολος Κακλαμάνης.

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: