slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε υπηρεσία ή ακόμα κοιμάται ρε; Η FIBA αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" πλέον!

«ΜKD» και όχι «FYROM» πλέον τα Σκόπια,
στο επίσημο site της FIBA, για το προολυμπιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης,
που ξεκίνησε σήμερα.


 
Έως πρότινος τα Σκόπια αναφέρονταν ως FYROM, με το όνομα που ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, αλλά μετά από πιέσεις(;) –τι πιέσεις άραγε κατάφερε να ασκήσει το κρατίδιο αυτό που δεν μπορούσε η Ελλάδα;-   προς την FIBA αντικαταστάθηκε με το προκλητικό «MKD».
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ούτε και το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη.

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΦΙΜΠΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ...  ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΟΠΙ ΠΕΪΣΤ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ... ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...
C'est inacceptable et inadmissible d'appeller officiellement sur votre site la région de "Skopje" (fyrom) comme la Macédoine. La Macédoine est grecque et le nom de Skopje comme Macédoine est illégale. "Skopje" usurpent le nom historique de la Macédoine grecque d'Alexandre le Grand et l'histoire de mon pays, pour lesquels nos ancêtres ont combattu. C'est une histoire drôle pour un pays sans histoire de réclamer le nom de Macédoine. Et ce n'est pas possible de le mettre sur votre site. Supprimez-le immédiatement!!! 
Je vous remercie d'avance! 

(Μετάφραση) 
Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να αποκαλείτε επίσημα στην ιστοσελίδα σας την περιοχή των Σκοπίων ως Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική και η χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια είναι παράνομη.  
Τα Σκόπια έχουν σφετεριστεί το ιστορικό όνομα της ελληνικής Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ιστορία της χώρας μου, για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας. 
Είναι αστείο για μια χώρα χωρίς ιστορία να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία. 
Και δεν είναι δυνατόν εσείς να το βάζετε στο site σας. Διαγράψτε το αμέσως!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
--
ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ GREEKLISH....ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: