slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Μαξίμου η λίστα

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των γενικών γραμματέων των υπουργείων ξεκινά αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχει στο Μαξίμου η λίστα με τα επικρατέστερα ονόματα που θα αναλάβουν ρόλο αιχμής και η τελευταία λέξη ανήκει στον πρωθυπουργό. Κατά τις ίδιες πηγές, «μερίδιο» στις Γραμματείες θα έχουν οι κυβερνητικοί εταίροι, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και όπως κυκλοφορεί, η Ιπποκράτους επιθυμεί να εκπροσωπείται από 15 στελέχη και η ΔΗΜΑΡ από 12.

Μεταξύ των γαλάζιων στελεχών, ο «κατάλογος» των ονομάτων συμπληρώνεται μέρα με την ημέρα. Η συζήτηση έχει αρχίσει στο παρασκήνιο αλλά στο προσκήνιο τίποτα δεν επιβεβαιώνεται. Οι πληροφορίες της εφημερίδας, πάντως, αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων που θα αναλάβουν θέση γενικού γραμματέων είναι του Πάτροκλου Γεωργιάδη, του Αναστάσιου Λιάσκου στον Τουρισμό, του Θανάση Πλεύρη στο Υγείας, του Στέφανου Αγιάσογλου στο Ναυτιλίας, του Θεόδωρου Δραβίλλα στο Πολιτισμού, του Δημήτρη Καλογερόπουλου και του Παντελή Σκλια πιθανότατα στο Εσωτερικών, του Θανάση Κυριαζή στο Παιδείας.

Μικρή είναι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το υπουργείο Εργασίας. Αρμοδιότητες σχετικές με την Ενέργεια αναμένεται να αναλάβει ο Ηλίας Κονοφάγος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μία θέση γραμματέα, πιθανότατα στο Ανάπτυξης θα λάβει η Ζέττα Μακρή, ενώ η Πόπη Καλαϊτζή διεκδικέι τη γγ. Νέας Γενιάς. Πιθανό είναι όμως να αναλάβει Γραμματεία στο υπουργείο Οικονομικών ο Δημήτρης Πανοζάχος, ενώ σε κεντρικό ρόλο σε Περιφέρειες διεκδικούν οι Χ. Κόκκινος, Ο Στ. Γκίκας, ο Γ. Γεωργίου και ο Ν. Τριτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: