slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Αδικίες" και ριζικές αλλαγές για το Ειδικό Τέλος

Ριζικές αλλαγές από τον επόμενο χρόνο προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, από το βήμα της Βουλής, καθώς όπως είπε υπάρχουν αδικίες στην εφαρμογή του μέτρου του Ειδικού Τέλους, την ώρα που χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ σπεύδουν στα υποκαταστήματα προκειμένου να ζητήσουν διακανονισμό του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.


"Με το υπάρχον σύστημα φυσικά και υπάρχουν αδικίες, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μ' ένα μικρό διαμέρισμα πληρώνουν και υπάρχουν άνθρωποι με οικόπεδα σε ακριβές περιοχές που δεν πληρώνουν. Το ξέρω αυτό. Και θα το κάνω πράξη. Το 2013 θα τ' αλλάξουμε όλα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Αρκετοί βουλευτές επεσήμαναν στον υφυπουργό Οικονομικών ότι τα υποκαταστήματα των εφοριών δεν έχουν ενημερωθεί για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

"Θα πρέπει να υπάρξει εγκύκλιος του υπουργείου, εφόσον ισχύει αυτό που είπατε, διότι και εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με ΔΟΥ και μου είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει" ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

"Υπάρχουν πάντα οι πάγιες εντολές προς τις ΔΟΥ και με βάση αυτές τις πάγιες εντολές πρέπει να ενεργούν" απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η αποστολή της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους για το 2012 με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ η πληρωμή του θα γίνει σε 5 διμηνιαίες δόσεις αντί για δυο που ήταν πέρσι. Σε περίπτωση μη καταβολής του Ειδικού Τέλους, ο καταναλωτής θα ρυθμίζει τις οφειλές του μέσω των εφοριών.

Την ίδια ώρα, έχει ξεκαθαρισθεί ότι κανένας καταναλωτής δεν κινδυνεύει με διακοπή ρεύματος σε περίπτωση που δεν πληρώσει το Ειδικό Τέλος.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην πρότασή της για μείωση του κόστους στον ηλεκτρισμό προκρίνει ότι την επανεξέταση κάθε εξάμηνο των τιμών ώστε να αντανακλούν πιθανές αλλαγές στα κόστη, μείωση της φορολόγηση, αλλαγές στις κλίμακες και απεμπλοκή από την είσπραξη τελών υπέρ τρίτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: