slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κου ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

       Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Κόκκινος Χαράλαμπος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο  Εμπορικής Ναυτιλίας υπό την προεδρία του υπουργού κου Μουσουρούλη, παρουσία των βουλευτών της Δωδεκανήσου, του Δημάρχου Καλύμνου, περιφερειακών συμβούλων και παραγωγικών φορέων του νησιού. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Καλύμνου που τα τελευταία τρία (3) χρόνια αντιμετωπίζει έντονα.
      Η ανταπόκριση του υπουργού κου Μουσουρούλη ήταν άμεση και αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δώσει λύσεις και να συγκρουστεί με τα προβλήματα. 
Με άμεσες ενέργειες του υπουργείου αποφασίστηκαν τα εξής:
- Προστίθεται ένα ακόμα δρομολόγιο (το Σάββατο) προς τη νήσο Κάλυμνο του πλοίου Blue Star Paros έτσι ώστε να γίνει πληρέστερη η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.
- Ξεκινά άμεσα η μελέτη του έργου προέκτασης του λιμενοβραχίονα του Λιμένα της Καλύμνου, ώστε να είναι εφικτή στην επόμενη θερινή περίοδο η δρομολόγηση των πλοίων Blue Star Ι και Βlue Star ΙΙ.   

       Ως ενεργός πολίτης και επίτιμος δημότης Καλύμνου οφείλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κο Μουσουρούλη για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές του που αποτελούν ελπίδα για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού ζητήματος των νησιών μας.
Επίσης εκφράζω τη βαθιά μου πίστη  οτι η Κάλυμνος και πάλι (μετά από τρία περίπου χρόνια απραξίας) θα ξαναμπεί σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: