slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαν σήμερα, το 2004 η Ελλάδα σήκωνε το τρόπαιο του Euro! (Videos)

Ιστορική μέρα

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωνε με τον πιο επιτυχημένο τρόπο το πέρασμά της από τα γήπεδα της Πορτογαλίας, σηκώνοντας το τρόπαιο του Euro.

Μια στιγμή που οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ, και πάντα θα εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τους πρωταγωνιστές εκείνης της μαγικής πορείας.


Η Εθνική Ελλάδας ερχόμενη στο Euro ως το....
απόλυτο αουτσάιντερ κατάφερε να νικήσει 2-1 την διοργανώτρια Πορτογαλία στο εναρκτήριο ματς, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Στη συνέχεια, η ισοπαλία με την Ισπανία αναπτέρωσε τις ελπίδες μας για πρόκριση στα προημιτελικά. Μια πρόκριση η οποία, τελικά, ήρθε παρά την ήττα με τη Ρωσία στο τελευταίο ματς των ομίλων. Στα προημιτελικά, η Ελλάδα απέκλεισε τη Γαλλία προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της υφηλίου, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε την Τσεχία στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, προκρινόμενη έτσι στον μεγάλο τελικό. Εκεί περίμενε η Πορτογαλία η οποία ήθελε να πάρει ρεβάνς για την ήττα του πρώτου ματς, σηκώνοντας, μάλιστα, το τρόπαιο μέσα στο "σπίτι" της. Η ελληνική ομάδα, όμως, είχε άλλα σχέδια...

Δείτε τα παρακάτω videos και θυμηθείτε αυτές τις μεγάλες στιγμές που συνθέτουν τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό άθλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: