slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις Σαμαρά με Μανιτάκη, Δένδια στο Μαξίμου-Διυπουργική σύσκεψη για τις σπατάλες στις 14:00 υπό τον Γ. Στουρνάρα

Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, θα έχει εντός ολίγου ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ στις 2 το μεσημέρι αναμένεται η κρίσιμη διυπουργική σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου πρώτα τον κ. Μανιτάκη στις 11:30 και και θα ακολουθήσει στις 12:30 ο κ. Δένδιας.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η διυπουργική που έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και όπου θα συμμετάσχουν 8 ακόμη υπουργοί.
Στο επίκεντρο η πορεία των εσόδων αλλά και οι περικοπές στις δημόσιες σπατάλες.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ζητήσει από όλους 'μαχαίρι' στις δαπάνες, ενώ θα χαράξουν κοινή γραμμή ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της Τρόικας κατά τo τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Να σημειωθεί πως στην διυπουργική σύσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τον ΥΠΟΙΚ και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, καθώς και ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: