slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Μάριος Βουτσίνος. στη Νάξο

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία στη Νάξο πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μάριος Βουτσίνος.
Κατά το διάστημα παραμονής του στο νησί, περιόδευσε σε δημόσιες υπηρεσίες, συναντήθηκε με επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, ενώ έδωσε συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΖΕΥΣ TV και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Μεσόγειος FM και Ραδιοφωνία Κυκλάδων.

Επίσης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Στη συνάντηση, οι τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς για την πτώση της τουριστικής κίνησης, τη μεγάλη και άδικη φορολόγηση των επιχειρηματιών, την αβεβαιότητα για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που κινδυνεύει να εξομοιωθεί με την υπόλοιπη χώρα, το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το γραφείο του ΟΑΕΕ στη Νάξο, τις ελλείψεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τη μεγάλη καθυστέρηση προώθησης της τουριστικής προβολής του 2012, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάξου, τις ελλείψεις βασικών υποδομών στο νησί κ.α.
Ο Μάριος Βουτσίνος αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, όπως η καθιέρωση ειδικών φορολογικών ζωνών με ΦΠΑ 5% στα νησιά και με κίνητρα για νέες επενδύσεις. Επίσης, παρέδωσε στους τοπικούς φορείς την πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου που διευκολύνει τους επιχειρηματίες να αποπληρώσουν με ευνοϊκούς όρους και με χαμηλές δόσεις τις οφειλές τους, καταργώντας παράλληλα τον Τειρεσία και απαλλάσσοντας τους  επαγγελματίες από ποινικές διώξεις και διοικητικές κυρώσεις.
Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη εξορθολογισμού των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων, στην τόνωση της κρουαζιέρας με αφετηρία τα νησιά και στην απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση visa για τους επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρωζώνης που σήμερα ταλαιπωρούνται, παρότι οι συγκεκριμένες αγορές έχουν τεράστια οικονομική δύναμη.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θεωρούν απαραίτητη την επανασυγκρότηση των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης. Υπουργεία όμως, τα οποία δε θα έχουν υφυπουργούς, ο αριθμός των συμβούλων θα μειωθεί δραστικά, όπως και ο αντίστοιχος αριθμός των Επιτροπών. Με τον τρόπο αυτό, όχι απλά δε θα επιβαρυνθούν περισσότερο τα δημόσια οικονομικά, αλλά θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στο πλαίσιο των απαραίτητων δομικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν για την επιβίωση της χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: