slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Δραχμή σημαίνει θάνατος (βίντεο)


«Δραχμή σημαίνει αυτή τη στιγμή θάνατος», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο MEGA, συμπληρώνοντας ότι έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση 50% με 70%.
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι η πόλωση που παρατηρείται μία εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι φυσιολογική, δεδομένου ότι το διακύβευμα δεν είναι συνηθισμένο.
Οπως είπε, το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «ευρώπη ή δραχμή», ενώ τόνισε επίσης ότι το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, της ασφάλειας, ακόμα και της ΑΟΖ, είναι ζητήματα που διχάζουν και για τα οποία τα δύο πρώτα κόμματα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Στόχος της ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι περισσότερες θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτόν δεσμεύθηκε για διεκδίκηση επέκτασης της επιδότησης στον άνεργο κατά ένα χρόνο.

Προανήγγειλε ακόμη ότι θα διεκδικήσει να υπάρξει ευελιξία στη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών σε τράπεζες και εφορίες. Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη επενδύσεων, στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και στην επιστροφή καταθέσεων για να τονωθεί η ρευστότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε και στο «Ολανδρέου» του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας πως με τέτοιου είδους τακτικές «κατεδαφίζεις μια συμμαχία, δεν τη γονιμοποιείς».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση ότι καταγγελία του μνημονίου σημαίνει ρήξη και επιστροφή στη δραχμή και αντιτάχθηκε στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποιήσεις, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό το να υπάρχει «λιγότερο κράτος».

Δεν θέλουμε την ακυβερνησία, θέλουμε την κυβέρνηση, αλλά με έναν όρο, να είμαστε μέσα στο ευρώ, πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως στόχος είναι «να χτυπήσουμε την καρδιά του σπάταλου κράτους», διευκρινίζοντας πως δεν μιλάει για απολύσεις. «Εγώ λέω μικρότερο κράτος, πιο ευέλικτο κράτος και πιο έξυπνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας και αναφερόμενος στο νεαρό που σκότωσε ληστή στην Παιανία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «όταν το κράτος απουσιάζει επόμενο είναι να δημιουργούνται οι συνθήκες για τέτοια επεισόδια (σ.σ. αυτοδικίας)».









Δεν υπάρχουν σχόλια: