slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα προς τους Κυκλαδίτες…απο την Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ν. Κυκλάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς : ΜΜΕ Νομού Κυκλάδων
Κοινοποίηση : Σ/φο Παναγιώτη Ρήγα μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ, σ/φο Βασίλη Κίτσιο γραμματέα Ν.Ε Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ, μέλη Ν.Ε Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ.
Μήνυμα προς τους Κυκλαδίτες…
Φίλε νησιώτη,
Κυκλαδίτισα, Κυκλαδίτη, στις εκλογές της 6ης Μάη έδωσες ένα ισχυρό χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ. Του ξεπλήρωσες στη κάλπη, τους άδικα επιπλέον φόρους που σου επέβαλλε να πληρώσεις (χαράτσια, έκτακτες εισφορές κτλ) και τη διαρκή ύφεση που διαμόρφωσαν οι εξουθενωτικοί φόροι.

Η αλήθεια όμως, που τη γνωρίζεις κατά βάθος, είναι ότι ουδέποτε στη φυσιογνωμία, στο DNA, αυτής της Παράταξης ήταν και είναι η φορολαγνεία, η εξόντωσης της μικρής και μεσαίας τάξης, γνωρίζεις πολύ καλά τον κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας με την Αλλαγή του 1981 και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, στηρίζει τη μικρή και μεσαία τάξη γιατί από αυτούς τους κόλπους γεννήθηκε, αυτούς τους κόλπους υπηρετεί.
Το 2008 η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση μετατράπηκε για τη χώρα μας σε κρίση δανεισμού. Η χώρα μας απευθύνθηκε στη διεθνή τοκογλυφία όπως μια απλή επιχείρηση που δεν μπορεί να δανειστεί από τράπεζα και στρέφεται στον τοκογλύφο. Με τον πρώην πρωθυπουργό μας, Γιώργο Παπανδρέου, σε ρόλο διεθνή επαίτη η χώρα εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της ώστε κάποιοι να κάνουν εύκολα τον «τζάμπα μάγκα» και ανέξοδη αντιπολίτευση. Τους τοκογλυφικούς όρους δανεισμού, το έδαφος που είχε προετοιμάσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών και ο Λουκάς Παπαδήμος ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός τους ακύρωσαν με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση αφού η Ελλάδα τώρα δανείζεται με 2% ενώ άλλες χώρες της Ευρωζώνης που μας δανείζουν δανείζονται με 6%. Ωστόσο, η δεύτερη δανειακή σύμβαση που διέγραψε και ένα μεγάλο μέρος του χρέους και εξασφάλιζε τη δανειοδότηση της χώρας προέβλεπε και δυσμενέστατους και κατοχικούς όρους οι οποίοι πρέπει να αναθεωρηθούν.
Σε αυτή τη κρίσιμη λοιπόν συγκυρία, που το οικονομικό διευθυντήριο της Ευρώπης αλλάζει η Ελλάδα είναι «ακυβέρνητη» με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έλαβε το μήνυμα της συνεργασίας. Στις 17 Ιούνη δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμού. Το ετερόκλιτο «μπουλούκι» του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει καταγγελία της σύμβασης ή επανεξέταση, δρχ ή euro, φόρο επί του τζίρου ή όχι, φόρο στις καταθέσεις από 20.000 euro και πάνω ή όχι, χρησιμοποίηση των καταθέσεων του κόσμου για δάνεια όπως είπε ο κ. Στρατούλης ή όχι, μαζικές κρατικοποιήσεις και διορισμούς στο δημόσιο ή όχι. Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή, τα κόμματα πρέπει να έχουν ξεκάθαρες θέσεις, πνεύμα συνεργασίας και ακλόνητη πίστη στη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο euro. Τα νησιά μας πληρώνουν πανάκριβα το τίμημα της πολιτικής αστάθειας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ αφού η πολιτική, νομισματική και οικονομική αβεβαιότητα στέλνει διεθνώς ένα αποτρεπτικό μήνυμα για να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας και τα πανέμορφα Κυκλαδονήσια μας.
Στις 17 Ιούνη ο δυσαρεστημένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανταμώσει ξανά στις κάλπες των Κυκλάδων. Η οικονομία των νησιών μας που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό απαιτεί ομαλό και σταθερό πολιτικό περιβάλλον. Περιβάλλον που δεν μπορούν να διαμορφώσουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η μεγάλη Δημοκρατική, Προοδευτική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ. Ως εγγυητής σταθερότητας και αμετακίνητου ευρωπαϊκού προσανατολισμού το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες θα δώσει τη μάχη να κερδίσει ξανά τον πληγωμένο του κόσμο και να κερδίσει την έδρα. Όχι για την έδρα και μόνο αλλά για να συμβάλλει ακόμη πιο δυναμικά στην επόμενη μέρα ως ρυθμιστικός παράγοντας.

Γιάννης Λιγνός

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: