slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλέξη για τα «μάτια της Έλλης» θυσίασες το ντιμπέιτ;


Νίκος Κούτρικας

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ
Είναι απορίας άξιο να διερευνηθεί το πώς… ό κύριος Αλέξης Τσίπρας αφού έδωσε πρώτα τα χέρια με τη Ν.Δ. τίναξε τα πάντα αργότερα στον αέρα βγάζοντας ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ντιμπέιτ με αλλαγές στην διαδικασία, αλλαγές στους κανόνες δεοντολογίας αλλά και τη μονομερή επιβολή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ της κυρίας Στάη ώς δημοσιογράφου μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου!
Δεν είχαν συμφωνηθεί όλα από πριν;
Ασφαλώς και ναι…
πώς όμως ο κύριος Τσίπρας πρόσθεσε με δική του αποκλειστική πρωτοβουλία την Έλλη Στάη μήπως η… μετάλλαξη της ΕΡΤ από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε να νιώθει πιο σίγουρος στα αδιέξοδα των σκληρών ερωτήσεων για την οικονομία του κυρίου Ν. Χατζηνικολάου;
Είναι σίγουρο ότι … «τα μάτια της Έλλης» μάλλον θα τον γλίτωναν… από πολλά αναπάντητα ερωτήματα… όπως πώς θα λύσετε το πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδος, πώς θα παραμείνουμε στο Ευρώ εκτός Ευρωζώνης τελικά θα καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο ή θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση;
Τελικά προτίμησε…ή φοβήθηκε παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο να πάρει ένα ηχηρό «όχι» από τον Α.Σαμαρά και τη Ν.Δ. αφού οι αλχημείες ΣΥΡΙΖΑ έδιναν και έπαιρναν!
Προκάλεσε-ναυάγησε μία τηλεοπτική μονομαχία… που θα έλυνε τα χέρια των ψηφοφόρων και που θα ήθελαν να δουν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς μαζί τηλεοπτικά μάλλον…όμως ο κύριος Τσίπρας θυσίασε τα πάντα «για τα μάτια της Έλλης» και προκάλεσε τη Ν.Δ. και το κύριο Γ.Μιχελάκη ο οποίος εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση αναφέροντας σχετικά:
«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός debate. Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει. Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα δύο ανακοινώσεις αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί. Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί. Μόλις οι εκπρόσωποί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα…Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για τη στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων. Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση. Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη. Κατανοούμε την αγωνιά του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών. Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου. Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ευρώ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα, θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».
Και το ερώτημα παραμένει στα δημοσιογραφικά γραφεία… «Αλέξη για τα μάτια της Έλλης θυσίασες το ντιμπέιτ»;
Εμείς… πάντως θεωρούμε ότι…το στρίμωγμα του Νίκου Χατζηνικολάου και ο αδιαμφισβήτητος επαγγελματισμός του αλλά και ο κύριος Σαμαράς με τις οικονομικές γνώσεις του, φόβισαν τον κύριο Αλέξη Τσίπρα τηλεοπτικά για να μην φανούν στην κοινωνία τα ανέφικτα στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και οδηγήσουν… σε ναυάγιο το κόμμα στις ερχόμενες εκλογές!
Καθαρός ουρανός όμως αστραπές δε φοβάται… τώρα τα σύννεφα για τα «ανέφικτα» πύκνωσαν του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία λέτε να ακολουθήσει…μπόρα;
Ίδωμεν!
Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: