slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Σύρο η Τόνια Αντωνίου και Γιάννης Βλασερός

ANTONIOY_1
Σήμερα Βλασερός και Αντωνίου κατευθύνονται στη Νάξο, προκειμένου να παραστούν στην απογευματινή συζήτηση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. 
Αργότερα το βράδυ, ο κος. Βλασερός θα ξεναγήσει την Τόνια Αντωνίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φιλώτι, για λίγη περιήγηση και κουβέντα με τους συμπατριώτες του!  
Το διακύβευμα των κρίσιμων εκλογών της 17ηςΙουνίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα η υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και ο Υποψήφιο   βουλευτής  Κυκλάδων, καρδιολόγο  Γιάννη  Βλασερόυ

Η Τόνια Αντωνίου, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει αναθέσει την ευθύνη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόνισε στην αρχή της τοποθέτησης της ότι η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη εθνική κρίση μετά τον πόλεμο, ενώ - ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου - σημείωσε ότιοι Έλληνες πολίτες ζητούν κυβερνήσεις συνεργασίας. Μάλιστα, εκτίμησε ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα προκύψει κι από τις επικείμενες εκλογές, κάτι που βρίσκει σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξεκάθαρα επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστέρας, με στόχο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, ο μόνος δρόμος για την αναθεώρηση του μνημονίου και τη βελτίωση των όρων της νέας δανειακής σύμβασης περνάει μέσα από την Ευρώπη, καθώς σε περίπτωση μονομερούς καταγγελίας, η χώρα μας θα βγει όχι μόνο από το ευρώ, αλλά κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, αναφερόμενη στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «έχουμε φτάσει στο αμήν» όσον αφορά στην επιβολή νέων φόρων και την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Η κ. Αντωνίου εξήγησε τι πέτυχε η Ελλάδα με τη νέα δανειακή σύμβαση, αν και υποστήριξε ότι το σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας επιβλήθηκε στη χώρα μας, λόγω των οικονομικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο στην Ευρώπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «τα διλήμματα που μας είχαν τεθεί, ήταν - πολλές φορές - με το περίστροφο στο κεφάλι, διότι την επόμενη μέρα θα είχαμε άτακτη χρεωκοπία». Σήμερα, συνέχισε η υποψήφια βουλευτής, το ευρωπαϊκό περιβάλλον έχει αλλάξει, γεγονός που τελικά θα οδηγήσει στο να απορριφθεί ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης. Άλλωστε, όπως επεσήμανε, η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά παγκόσμια και ευρωπαϊκή, είναι μια κρίση του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.
ANTONIOY_3
Η κ. Αντωνίου εξέφρασε την άποψη ότι οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν για να δημιουργήσουν μια νέα Ελλάδα, αναθεωρώντας το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και προχωρώντας σε ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις. Πρωτογενής τομέας και τουρισμός πρέπει να στηριχθούν και να ενισχυθούν, κατά την άποψη της κ. Αντωνίου, ενώ θα πρέπει να καταπολεμηθεί και το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία που δεν είναι άλλο από αυτό τηςανεργίαςΒασική προϋπόθεση όμως για όλα αυτά είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, να πάψει η ακυβερνησία.
«Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Ο ελληνικός λαός έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν ποτέ φυγόπονος. Τα κατάφερε σε όλες τις μεγάλες κρίσεις, διότι μπορεί να αγωνιστεί και να παλέψει. Αυτό που χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση και εθνική σύμπραξη. Ο διχασμός δεν βοήθησε ποτέ και λόγω της εθνικής κρίσης, χρειάζονται όλοι» δήλωσε η κ. Αντωνίου, η οποία συμπλήρωσε ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει ευθύνες, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Η υποψήφια βουλευτής κατηγόρησε επίσης, τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει) ότι ασκούνέντονο λαϊκισμό και φθηνό πολιτικό συνδικαλισμό προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

ANTONIOY_2
Χαρακτηριστικά σημεία από την συνέντευξη Τύπου της Τόνιας Αντωνίου:

«Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να οδηγηθεί στην τρόικα, διότι το πρόβλημα ήταν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε τεράστιες ευθύνες, δεν είχε δομές, δεν είχε μηχανισμούς για περιφρουρήσει το ευρώ […] κάναμε μια αναγκαστική επιλογή, με πολύ σκληρούς όρους, σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη»

«Τα κόμματα της Αριστεράς μας καταγγέλλουν γιατί κυβερνούσαμε τόσα χρόνια. Κυβερνούσαμε δημοκρατικά, μέσα από εκλογές. Οι πολίτες μας είχαν εμπιστευθεί πάρα πολλές φορές και πρέπει να πω ότι μέσα σε αυτά τα 30-40 χρόνια κάναμε και πολλά για τον τόπο. Δεν κάναμε μόνο αρνητικά, κάναμε και πάρα πολλά θετικά»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μια πολιτική δύναμη, η οποία έχει πάθει κι έχει μάθει. Γι’ αυτό στις εκλογές και της 6ης Μαΐου και της 17ηςΙουνίου, ο λόγος μας είναι ξεκάθαρος απέναντι στον ελληνικό λαό. Μιλάμε την αλήθεια, δεν λέμε τίποτα παραπάνω από αυτά που πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε, μέσα από ένα εθνικό μέτωπο διαπραγμάτευσης και δεν του λέμε ψεύτικα λόγια, του δημιουργούμε ελπίδες μόνο και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους».

«Πέρα από τα κόμματα, υπάρχουν και τα πρόσωπα, που ανάλογα τα πρόσωπα, έχουν και κάποια ευθύνη. Δεν έχουν όλοι την ευθύνη, από την ηγεσία μέχρι τη βάση, αλλά υπάρχουν και κάποιες ευθύνες»

«Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να σηκώσει αυτή την κρίση, καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χρειάζεται ευρεία συνεργασία. Χρειάζεσαι πολιτική συνεργασία και κοινωνική συμμαχία […] Ο κόσμος θα επιλέξει ποιο θα είναι πρώτο, δεύτερο ή τρίτο κόμμα και ανάλογα με την ψήφο των πολιτών, εμείς θα είμαστε εκεί για μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς ή μια κυβέρνηση οικουμενική σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο»

«Είναι εφικτό το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολύ περισσότερων πολιτών στις Κυκλάδες και να πετύχουμε τον εκλογικό μας στόχο και να έχουμε έδρα στο Κοινοβούλιο από τις Κυκλάδες […] υπήρχε μια λογική θυμού και τιμωρίας στις 6 Μαΐου και συζητώντας τώρα με δυνάμεις που στήριξαν και εμπιστεύθηκαν το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, βλέπω ότι έχουν αρχίσει και επανακάμπτουν στη δημοκρατική παράταξη και στο ΠΑΣΟΚ και στις 17 Ιουνίου θα έχει άλλη εκλογική σειρά»

«Ο στόχος μας είναι μέχρι το 2015 να έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να φύγουμε πλέον από τη λογική του μνημονίου»

«Τομές έγιναν μέσα σε 2 χρόνια. Άλλες νομοθετήθηκαν και δεν υλοποιούνται γιατί διαφωνούν οι φορείς που πρέπει τις υλοποιήσουν. Γι’ αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση με τις κοινωνικές δυνάμεις για τις μεταρρυθμίσεις, διότι αν δεν αντιληφθούν οι κοινωνικές δυνάμεις ότι πρέπει να αλλάξουμε, είτε νομοθετούμε, είτε δεν νομοθετούμε, μένουν στα χαρτιά και υπάρχουν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις […] Οι μειοψηφίες να σέβονται τις πλειοψηφίες. Πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές με εθνική συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: