slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: «Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, αλλά αλλαγή του»

Σε μια συνέντευξη η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσαν απλοί πολίτες. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως θα συνεργαστεί με οποιοδήποτε κόμμα – ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ – αρκεί να επιθυμεί αλλαγές στο μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Θα συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε τάσσεται υπέρ των αλλαγών του μνημονίου, των μέτρων ανάπτυξης που έχω θέσει κατ' επανάληψη και της παραμονής της χώρας στο ευρώ»

«Υπέγραψα την τροποποίηση του μνημονίου»

Υπεραμύνθηκε της απόφασης του να υπογράψει η ΝΔ την δανειακή σύμβαση υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση που είχε πράξει το αντίθετο η χώρα θα είχε οδηγηθεί ήδη στην δραχμή.

«Δεν υπέγραψα την συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του και την τροποποίηση του και η Ευρώπη το δέχτηκε. Αν δεν το είχα κάνει θα ήμασταν ήδη στην διαδικασία της δραχμής. Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου. Θα μπορούσα να επιμείνω να οδηγήσω την χώρα σε εκλογές και να έπαιρνα 60%, αλλά εκείνη την στιγμή στην ζυγαριά έβαλα την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον».



Έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι σε αυτές τις εκλογές διακυβεύονται πολλά. «Δουλειές ή φόροι, Ευρώπη ή δραχμές, επαναδιαπραγμάτευση ή αναγκαία συνθηκολόγηση, πολιτική συμμαχία για την ΑΟΖ και κυβέρνηση ή ακυβερνησία». Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρες και κοστολογημένο. «Θα φάω τα σίδερα για να φέρω επενδύσεις στην χώρα, είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η ανεργία. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να φτιάξουν τα πράγματα. Εγώ θα δώσω τη μάχη όπως έκανα και όταν στάθηκα μόνος μου απέναντι στην κ. Μέρκελ» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.



«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανατικά εναντίον της ανάπτυξης»


Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α. Τσίπρα τονίζοντας ότι δεν μπορούν τα δύο κόμματα να συνεργαστούν καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε δεκάδες θέματα όπως η καταγγελία του μνημονίου, τα θέματα της ασφάλειας, της λαθρομετανάστευσης, της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της ανάπτυξης. Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρουσίασε το πρόγραμμα ακοστολόγητο, χωρίς να αναφέρει ούτε ένα νούμερο.

«Φοβάμαι ότι με τον κ. Τσίπρα δεν υπερασπιζόμαστε τα ίδια πράγματα. Δεν πιστεύω ότι αγωνίζεται για τους χαμηλοσυνταξιούχους την ώρα που εξαγγέλλει επίδομα ανεργίας για τους μετανάστες. Που θα βρει τα λεφτά; Πηγαίνει στην Ευρώπη και αντί να δημιουργεί συμμαχίες τις κατεδαφίζει. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ένας φανατισμός του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ανάπτυξη»



«Το πόκερ να το παίξει σπίτι του ο κ. Τσίπρας»

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στα εθνικά θέμα σημειώνοντας ότι δεν μπορούν «να λένε ότι θα σταματήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και θα ρισκάρουν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και από την άλλη ο κ. Τσίπρας να κάνει λόγο στους Times για πόκερ. Το πόκερ να το παίζεις σπίτι σου και όχι με το μέλλον της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.



«Δεν πάει άλλο με τους παράνομους μετανάστες»

Κατηγορηματικός ήταν στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. «Θα είμαι πολύ σκληρός. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν ξέρω κανένα άλλο κράτος να κρατάει του παράνομους μετανάστες. Δεν μπορείς να λες ότι θα τους δώσεις επίδομα ανεργίας την ώρα που η ανεργία στην χώρα μας βρίσκεται στα υψηλότερα ποσοστά»

«Θα καταργήσω το πανεπιστημιακό άσυλο»

Κάθετος ήταν ο Πρόεδρος της ΝΔ και για το πανεπιστημιακό άσυλο το οποίο είπε πως θα καταργήσει. «Έχει γίνει πλέον χώρος εγκληματικών ενεργειών. Αυτό θα τελειώσει. Θα μπει ένα τέρμα και δεν με νοιάζει ακόμα και να κατέβει και ο Βούδας» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και έδωσε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα.



Για το ποιοι θα μετέχουν σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως θα είναι πρόσωπα εκτός βουλής «Η ΝΔ διαθέτει πλούσιο υλικό. Δεν είναι ανάγκη να είναι εκείνοι που ήταν (επί κυβέρνησης Καραμανλή). Δεν θα μπορεί ένα βουλευτής να είναι και υπουργός».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: