slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδόθηκε το ένταλμα για την πληρωμή των φαρμακοποιών

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η καταβολή προς τους φαρμακοποιούς του ποσού των 127 εκατ. ευρώ για τις οφειλές του Απριλίου. Η απόφαση, που αναρτήθηκε ήδη στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έρχεται μια μέρα μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζου περί άμεσης εξόφλησης των φαρμακοποιών.
Το ενδεχόμενο για νέα διακοπή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, παρέμενε μέχρι και...
την τελευταία στιγμή ανοιχτό, αφού οι φαρμακοποιοί ήθελαν να δουν πρώτα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Εξάλλου και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά το πέρας της χτεσινής διυπουργικής σύσκεψης, ήταν συγκρατημένος στις δηλώσεις του και παρέμενε επιφυλακτικός.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τα αιτήματα του φαρμακευτικού κλάδου για την αποπληρωμή του Απριλίου, υπάρχουν όμως ακόμη ανοικτά ζητήματα, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η σε βάθος χρόνου συνεχής και έγκαιρη εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Άγνωστο τί θα αποφασίσει ο Φ.Σ.Α.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το τι θα πράξει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι. Το σενάριο να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου και τρίτη κατά σειρά γενική συνέλευση των μελών του είναι υπαρκτό, ενώ δεν αποκλείεται οι φαρμακοποιοί της Αθήνας να συνεχίσουν τη διακοπή πίστωσης, καθώς δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη και σαφής πρόταση εκ μέρους του υπουργείου για την εξόφληση των οφειλών του 2011.

Στροφή 180 μοιρών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για καταστροφική πολιτική κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφορικά με το θέμα της έλλειψης φαρμάκων τονίζει: «Παρ΄όλο που η κατάσταση με τα φάρμακα συνεχώς επιδεινώνεται, η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης προβλέπει τη «συνέχιση της μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης». Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρά την εκπεφρασμένη και στις πρόσφατες εκλογές αντίθεση της κοινωνίας, η νέα τρικομματική κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική που παροξύνει όλα τα προβλήματα, επιταχύνοντας την ανθρωπιστική κρίση. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η στροφή 180 μοιρών από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους».

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Πηγή:www.capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: