slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι αμερικανικές τράπεζες ετοιμάζονται για ελληνική έξοδο

Οι αμερικανικές τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την προετοιμασία των συστημάτων τους και την ανακατανομή των πόρων τους ώστε να είναι έτοιμες για ένα ριζικά αλλαγμένο τοπίο στην Ευρωζώνη ως αποτέλεσμα μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Εκτός από τις διεργασίες για τον περιορισμό της έκθεσης τους στο...

ελληνικό χρέος, οι προσπάθειες περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό σεναρίων, την επανεξέταση των συμβολαίων για να αξιολογηθούν οι υποχρεώσεις στο ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας καθώς και δοκιμές σε συστήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι έτοιμα για να κάνουν πράξεις σε ένα νέο νόμισμα, αναφέρει το πρακτορείο.

Αρκετά τραπεζικά στελέχη δηλώνουν ότι ξεκίνησαν τον σχεδιασμό για το σενάριο αυτό πριν από εννέα μήνες περίπου όταν άρχισαν να κλιμακώνονται και πάλι οι ανησυχίες.

Το Dow Jones Newswires σημειώνει εξάλλου ότι αρκετοί αναλυτές έχουν πλέον αυξημένες προσδοκίες ότι η Ελλάδα θα αφήσει την Ευρωζώνη μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες έχουν μειώσει την άμεση έκθεση τους αναφέρει η JMP Securities, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένουν άγνωστοι παράγοντες σε σχέση με τις πιθανές άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις.

marketbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: