slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Εκλογές: 17 Ιουνίου 2012"

... Όντως, τίποτα δεν έχει τελειώσει, όπως τίποτα δεν έχει αλλάξει και, αν οι Ευρωπαίοι δεν μας πιέσουν, τίποτα δεν θα αλλάξει. Διότι, βολεμένες όπως είναι ακόμα και στη μιζέρια τους, οι μάζες του λαού και των πολιτικών δεν θέλουν αλλαγές απότομες κι επώδυνες.
... λυπήθηκα που ο Σύριζα δεν κέρδισε – και μάλιστα με αυτοδυναμία. Διότι τότε θα βλέπαμε στην πράξη τι εστίν ο ένδοξος αναρχοαριστερισμός στην εξουσία. Ίσως μόνον αν είχαμε αυτή την οδυνηρή εμπειρία της φρίκης του σχεδόν απόλυτου κρατισμού και της σχεδόν απόλυτης φτώχειας, θα αντιλαμβάνονταν οι μάζες πόσο εύκολα εξαπατούν με σαγηνευτικά συνθήματα αυτοί οι λαοπλάνοι μιας νοθευμένης θεωρίας μαρξισμού που για εκατό χρόνια τώρα δεν πέτυχε πουθενά.
Η Δημάρ πολύ ορθά διεχώρησε τη θέση της από τον Σύριζα. Έχει μερικά στελέχη αξιόλογα κι έντιμα. Δυστυχώς πολλοί και από αυτούς διακατέχονται από φίλαρχες φιλοδοξίες και φόβους πολιτικού κόστους... Γιαυτό δεν βοήθησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης τον Μάιο 2012... Από την άλλη, νομίζω πως είναι το πιο σοβαρό κόμμα.
Χρειάζονται ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις: το Σύνταγμα, η Βουλή, το Κράτος, το Δημόσιο. Ναι, ας γίνουν προσπάθειες για την αναδιαπραγμάτευση και την ελάφρυνση ορισμένων καταπιεστικών όρων του Μνημονίου. Αλλά αν δεν μειωθεί το Κράτος (βουλευτές, υπουργεία κλπ)... και αν δεν αναδομηθεί εκ θεμελίων, τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλλίτερο...

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr:

http://vigla-watch.blogspot.gr/2012/06/17-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: