slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Pulse RC: Ισοπαλία

Απόλυτη ισοπαλία για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, η οποία δημοσιεύεται αύριο στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.


Αντιστοίχως στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και πάλι ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και είχε δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα, στην πρόθεση ψήφου προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22%, ακολουθούσε η ΝΔ με 19,5%, το ΠΑΣΟΚ με 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο, ενώ σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνταν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και η Δημιουργία Ξανά.

Στην τελευταία έρευνα και στοπ ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 23,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 19%, ενώ κανέναν από τους προηγούμενους προτιμά το 28,5% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: