slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Αθήνα πολυπληθές κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης της ΕE.Ρε Πάνο τι έγινε ακόμα δεν τους έδιωξε;

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες πολυπληθές κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα προκειμένου να συντονίσει το μεταρρυθμιστικό έργο και να παρακολουθήσει την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Περίπου 20 από τα 40 άτομα που απαρτίζουν την Ομάδα Δράσης εγκαταστάθηκαν στα υπουργεία και θα ξεκινήσουν να παρακολουθούν στενά την πορεία των εσόδων, τη ροή των κοινοτικών κονδυλίων και ελέγχουν κάθε δαπάνη πριν πληρώσει το Δημόσιο. Μάλιστα, την Παρασκευή θα συντάξουν επισκόπηση των ροών συγκεντρώνοντας όλα τα σχετικά στοιχεία.

Εκτός από την Ομάδα Δράσης, προβλέπεται η άμεση συγκρότηση της νέας Ομάδας Μόνιμης Παρακολούθησης (Permanent Monitoring) του Μνημονίου. Ο επικεφαλής αυτής της ομάδας θα έχει συνεχή παρουσία στην Αθήνα. Τα στελέχη της θα βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία και θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την υλοποίηση του προγράμματος. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ομάδα αντίστοιχη με αυτήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία στεγάζεται σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, υπό τον Μπομπ Τράα.
Newsroom ΔΟΛ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: