slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Τι θα διαπραγματευτώ

Η μάχη σώμα με σώμα που δίνει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τους σχεδιασμούς της Λ. Συγγρού. Ετσι, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει σήμερα, σε εκδήλωση, τους βασικούς άξονες του οικονομικού του προγράμματος, με έμφαση στο τι θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές και τους εταίρους την επομένη των εκλογών – εάν βεβαίως τις κερδίσει.


Η επίσπευση κρίθηκε επιβεβλημμένη από το επιτελείο του προκειμένου να αποκτήσει περιεχόμενο η door to door εκστρατεία στην οποία κάλεσε βουλευτές, πολιτευτές, συνδικαλιστές, δημάρχους και κομματάρχες. Κι αυτό διότι στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκε η εικόνα ενός εκλογικού σώματος «που δεν πείθεται από αοριστολογίες» και «δεν πιστεύει ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ ή με κορμό της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευθεί πράγματι το Μνημόνιο».

Κατά τους παράγοντες, το μεγαλύτερο πρόβλημα που μεταφέρεται στις συσκέψεις προέρχεται από την εξής αντίφαση: Από τη μια ο κ. Σαμαράς επανέφερε στο λεξιλόγιό του τη νύχτα της 6ης Μαίου τον ξεχασμένο (τους τελευταίους μήνες) όρο «επαναδιαπραγμάτευση» και, από την άλλη, οι εκπρόσωποι των δανειστών-εταίρων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αλλαγών με τις καθημερινές δηλώσεις τους. Στα ερωτήματα του εκλογικού σώματος μάλιστα ξεχωρίζει αυτό για τις έγγραφες δεσμεύσεις που παρέσχε ο κ.Σαμαράς τον Φεβρουάριο και, βεβαίως, η υπερψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.

Σ΄αυτά κυρίως τα ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ συνεργάτες του μιλούσαν χθες το βράδυ και για «παρέμβαση-έκπληξη» που θα συζητηθεί. Η επίσπευση, πάντως, συνδέεται και με την προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη χαθεί «η μάχη του Σαββατοκύριακου».

Δημοσκοπικό θρίλερ
Οσο για τις δημοσκοπήσεις; Στην προχθεσινή της GPO που έδωσε 23,4 στη ΝΔ και 22,1 στον ΣΥΡΙΖΑ, προστίθενται σήμερα άλλες δύο… χειρότερες για τη Λ.Συγγρού, που δίνουν εικόνα θρίλερ.

Η μέτρηση της Pulse (για το «Ποντίκι») εμφανίζει ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με 24,5 το κάθε κόμμα. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (σταθερά) στο 13,5, οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» 7,0, ενώ ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ αποσπούν από 5%.

Η μέτρηση της VPRC (για τα «Επίκαιρα») δίνουν πρώτο κόμμα (!) τον ΣΥΡΙΖΑ με 30% και δεύτερη τη ΝΔ με 26,5. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 12,5, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν από 7,5%, το ΚΚΕ 5,5% και η Χρυσή Αυγή 4,5%.

Μαρίνα Μάνη
Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα διαπραγματευτεί; Τα ΠΑ...ΡΙΑ του.