slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πλήρες ξεβράκωμα του Τσίπρα: Αντί για καταγγελία μίλησε για επανεξέτεση του μνημονίου

Φυσικά το θέμα της χθεσινής ημέρας δεν είναι ότι ο Καμμένος προς τιμήν του φαίνεται να εγκαταλείπει τη ρητορική του μίσους για δοσίλογους, εκπροσώπους τραπεζών, "ούτε νεκρός με τον Σαμαρά"... είναι η κολοτούμπα του Τσίπρα που ξεβρακώθηκε μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε...

απλά για επανεξέταση του μνημονίου ενώ αποκήρυξε τις προεκλογικές του κορώνες για καταγγελία του μνημονίου λέγοντας ότι "Βεβαίως εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες"... Διαβάστε το ενδιαφέρον σημείο των πρακτικών:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Επανεξέτασης ή ανατροπής της τωρινής ευρωπαϊκής πολιτικής;
ΑΛΕΞIOΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Πρέπει να ξεκινήσουμε κατ' αρχήν από μία διαπίστωση όλοι στην Ευρώπη, ότι αυτή η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αδιέξοδη. Αν ξεκινήσουμε από αυτή τη διαπίστωση. Βεβαίως εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Θα πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής. Και αν με ρωτάτε θα σας πω ότι εννοούμε πως πρέπει και το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας να επανεξεταστεί. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και δυνάμεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα όπως ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Ολάντ.
Να διευκρινίσω για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ' αυτού: Επανεξέταση του πλαισίου στρατηγικής δεν σημαίνει επανεξέταση μόνο του μνημονίου, αλλά όλου του πλαισίου στρατηγικής. Το μνημόνιο ως πρόγραμμα που έχει την εσωτερική υποτίμηση ως βασικό συστατικό, κατά τη γνώμη μας έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και έχει αποτύχει ως προς την αποτελεσματικότητά του οικονομικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: