slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η παρουσίαση των δεκαοχτώ μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας από τον Αντ. Σαμαρά

Τις θέσεις του για την «επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής» και την ανάκαμψη της οικονομίας, παρουσίασε στο ΕΒΕΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως μέχρι το 2013 μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 νέες θέσεις εργασίας αν εκταμιευθούν ομαλά οι πόροι του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πού είτε θα επιβεβαιώσει όσους την προσβάλλουν είτε θα γίνει από κορυφαίο παράδειγμα προς αποφυγή το κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση.
Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας βασίζεται σε 18 μέτρα και τρεις άξονες
 • Ανάκαμψη, ανακούφιση
 • επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής
 • δικαιοσύνη και ασφάλεια για κοινωνική συνοχή – να γίνουμε ξανά μια φυσιολογική χώρα
Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε πως είναι άλλο πράγμα η επαναδιαπραγμάτευση και άλλο η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου. Παράλληλα πέταξε το γάντι προς όλους όσους «τάζουν θέσεις στο Δημόσιο». «Παίζουν με τον πόνο σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, μπορούν να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως το βάρος πρέπει να δοθεί στην εκταμίευση των πόρων του ΕΣΠΑ που υπολογίζονται στα 12,5 δισ. Ευρώ καθώς κι στα ευροομόλογα έργων (project bonds).
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε 18 μέτρα τα οποία θα εφαρμόσει αν είναι νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Αναλυτικά:
 1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009
 2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια
 3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς
 4. Ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών.
 5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
 6. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000
 7. Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους
 8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών
 9. Περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 - να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια. Ως το 2016 τουλάχιστον.
 10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον
 11. Μέτρα για τους δανειολήπτες
 12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία
 13. Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο,που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά
 15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου
 16. Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης
 17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης
 18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ! Ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως μια μονομερής καταγγελία του Μνημονίου και επιστροφή στη δραχμή θα οδηγούσε σε μείωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων κατά 1/3 από το σημερινό.
«Μια τέτοια κίνηση θυμίζει παιδιά που παίζουν με σπίρτα, μέσα σε μπαρουταποθήκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως «οι 18 προτάσεις μας είναι εφικτές, ρεαλιστικές, συνεκτικές. Κι όλες μαζί μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KALOS TON M@L@K@ POU DEN BOREI OUTE NA KATSEI ORTHIOS OUTE NA PERPATISEI ISIA ,ADONAKI THA PAREIS TA @@@@ MAS YPOMONI ERXETE TSAPOU

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ είχε πει -λεφτα υπάρχουν- ο ΣΑΜ λέει -τα λεφτα περισεύουν- και το ΤΣΙΠΡΑΚΙ λέει -Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν-. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ να παίζεται με τον πόνο του λαού. Θα φάτε φόλα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 11 ΚΑΙ ΤΟ 15 ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ 11 ΚΑΙ ΤΟ 15 ΠΕΣ ΜΑΣ ΝΑΞΙΕ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν τα έκανε αυτά ο Κομανέτσης κατα την διάρκεια της συγκυβέρνησης και χάσαμε πολύτιμο χρόνο στο δρόμο για την σωτηρία; Οι λόγοι μπορεί να είναι δύο. Ο πρώτος, για να μην καρπωθεί το ΠΑΣΟΚ τη δόξα της διασώσεως. Εδώ αποδεικνύεται ότι πάνω από το συμφέρον της χώρας στέκεται το κομματικό συμφέρον. Ο δεύτερος, επειδή αυτά που λέει είναι φούμαρα. Οπότε για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ψεύτης και αναξιόπιστος.