slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δείχνουν την έξοδο στον Παναγιώτη Ρήγα

Ενωμένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ
σε άλλες εποχές

Με τον τίτλο αυτό στο  παρακάτω κείμενο  - Ποιοι θα ακολουθήσουν τον κ. Πετσάλνικο;   Τι σκέφτεται ο κ. Ρήγας; - η ομάδα της   Εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑΤΗΣ ΝΑΞΟΥ"  δείχνουν την έξοδο στον Παναγιώτη Ρήγα για φέρουν στη θέση του άλλον αποτυχών να εκλεγεί . Σε λίγο θα σας αποκαλύψουμε ποιον και τι σκέφτεται ο Παναγιώτης Ρήγας; 

"Επειδή δεν είμαι γαντζωμένος σε καμιά καρέκλα κι....
εφόσον έτσι επιμένουν και για να μην υπάρξει πρόβλημα και να επιτευχθεί η πανστρατιά του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καστοριάς, να μην θεωρήσει κανείς ότι επιμένω να είμαι υποψήφιος, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος και θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όποια μορφή κι αν πάρει" δήλωσε o Φ. Πετσάλνικος. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κ. Πετσάλνικος δεν εκλέχθηκε βουλευτής στην Καστοριά και, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν στην ηγεσία του κόμματος στην Αθήνα να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, για να μπορέσει να κερδίσει πάλι τη βουλευτική έδρα το Κίνημα. Ανάλογες περιπτώσεις απαντώνται και σε πολλές άλλες εκλογικές
περιφέρειες όπου τα τοπικά στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί από τις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί κατά κόρον και αναφέρθηκε στην σύσκεψη περιφερειακών στελεχών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος Ευαγγ. Βενιζέλου. Αίτημα ήταν και παραμένει η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια, που θα κατατεθούν για τις εκλογές τις 17 Ιούνη, όλων εκείνων των πρώην βουλευτών που δεν εκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές και στους οποίους αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η εκλογική αποτυχία στην εκλογική τους περιφέρεια. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στις Κυκλάδες, πολλά από τα τοπικά κομματικά στελέχη είτε έχουν αποστασιοποιηθεί είτε έχουν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα φανερώνοντας κατ, αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους με την λειτουργία των προσωπικών μηχανισμών και της μικροπολιτικής που χρησιμοποιούσαν οι βουλευτές της περιοχής με αποτέλεσμα την προσωπική πολιτική τους επιβίωση μεν αλλά τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ από την άλλη.
Στις Κυκλάδες το πρόβλημα παρατηρείται σε όλα τα νησιά όπου ο διχασμός των τοπικών στελεχών έχει λειτουργήσει υπέρ της μονοκρατορίας του κ. Ρήγα. Η μη συστράτευση στελεχών που έχουν υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση (π. Νομάρχης, πρ. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, πρώην και νυν Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και δεκάδες άλλοι που έχουν πλαισιώσει κατά καιρούς τα κομματικά όργανα, είναι ταγμένοι κατά της υποψηφιότητας του κ. Ρήγα. 
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες από την απόλυτη εκλογική επιτυχία που είχε στις εκλογές του 2009 έφτασε στην 4η θέση με ποσοστό 11,5% που είναι κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε Πανελλαδικά.
Ετσι γίνεται πασιφανές ότι μια εθελοντική αποχώρηση του κ. Ρήγα από το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων θα προσέφερε ισχυρές πιθανότητες εκλογικής ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ στο νομό και επανάκτησης της βουλευτικής έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: