slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποχωρεί ο Προεδρεύων

kammenos-trwei-nyxia

Οι συνεχείς επιθέσεις της ΝΔ αλλά και οι τελευταίοι λόγοι του Πάνου Καμμένου, του αφαιρεί παρά του προσθέτει ψηφοφόρους.

Του Δημήτρη Συρμάτση

Το ασφυκτικό πρέσσινγκ της Νέας Δημοκρατίας στους ψηφοφόρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πως αποδίδει τρείς μέρες πριν την κάλπη.



Ο επαναπατρισμός «στο μαντρί» της Συγγρού αποτελεί κομβικό σημείο για την αυτοδυναμία.
Τα στελέχη καθημερινά προμηθεύονται από το επικοινωνιακό επιτελείο non-paper με τα «αδύναμα» σημεία του αντιπάλου και τον στοχοποιούν σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις.

Λεφτά στον Καζάκη
Το χθεσινό non-paper έχει υιοθετήσει την άποψη του Δημήτρη Καζάκη, του οικονομολόγου από το ΕΠΑΜ, που είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατά του Μνημονίου και υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Ο κ. Καζάκης σε συνέντευξή του στην «Κρήτη ΤV» στις 29 Απριλίου (ΕΔΩ) υποστηρίζει ότι είχε πρόταση από τον Πάνο Καμμένο να γίνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με αντίτιμο όσα λεφτά θέλει.

Αλλά στο πρόγραμμα – Άλλα στις συνεντεύξεις
Στο δεύτερο non-paper της ημέρας η ΝΔ βρήκε διγλωσσία από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ζήτημα της φορολογίας φυσικών προσώπων, τονίζοντας ότι ο «Καμμένος κοροϊδεύει απροκάλυπτα τον κόσμο».
Σύμφωνα με την Συγγρού το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σελ 27,  δηλώνει ότι θα φορολογήσει τα φυσικά πρόσωπα για εισόδημα μέχρι 12.000 Ε με φόρο 5%.
Σε χθεσινή του συνέντευξη στον «Σκάι» δηλώνει ότι θα θεσπίσει αφορολόγητο για εισοδήματα έως 14.000 Ε., δηλαδή φόρο 0%! (ΕΔΩ)
«Είναι επικίνδυνοι και  κοροϊδεύουν ανοικτά τον κόσμο» σχολιάζει η Συγγρού.

Οι μάχες των καφενείων
Και αν στα αστικά κέντρα οι μάχες γίνονται ουσιαστικά δια των τηλεοράσεων, στην περιφέρεια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν τραβήξει το πιο «μεγάλο λούκι».
Οι απώλειες του δικομματισμού στις μεγάλες πόλεις είναι δεδομένες και αυτό πρέπει να ισορροπηθεί στην επαρχία.
Οι μάχες των καφενείων είναι οι πιο χαρακτηριστικές με τους απανταχού τοπάρχες της Νέας Δημοκρατίας να αναζητούν μία προς μία όλες τις «χαμένες ψήφους».
Εκεί τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν να μην μπορούν να αντέξουν τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς τα λεγόμενα του προέδρου είτε για το πρόγραμμα της Παιδείας, είτε για τα λεφτά στον Καζάκη είτε για το θέμα της φορολογίας αλλά ακόμα και η επίθεση στον δικομματισμό που «ξεφεύγει» από τα όρια επηρεάζει αρνητικά τους ψηφοφόρους.

Η παρουσία του κ. Καμμένου θεωρείται δεδομένη για την επόμενη Βουλή, όμως δείχνει ότι καθημερινά οδεύοντας προς την κάλπη χάνει την δυναμική του διψήφιου ποσοστού ή του στοιχήματος της 3ης θέσης.

 http://redalert.gr/politiki/2009-ypoxwrei-kammenos

Δεν υπάρχουν σχόλια: