slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρόμπα κάνει τα παπαγαλάκια κι ο Ολάντ!!! Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ... τηρώντας τις δεσμεύεσεις εννοείται

[Εδώ και 10 μέρες κάποιοι και κάποιες εντός και εκτός Ελλάδος αναπαραγάγουν επιλεκτικά δηλώσεις Ολάντ και Γάλλων προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Γαλλία θα πλακωθεί με τη Γερμανία για χάρη της Ελλάδος και θα μας υποστηρίξει. Έφτασαν να αποκρύψουν από δηλώσεις του Ολάντ τη φράση «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» για να δημιουργούν εντυπώσεις ότι ο Ολάντ συμφωνεί με τον Τσίπρα και θα επαναδιαπραγματευτεί από το μηδέν! Τους δικαιολογούμε γιατί σαν ΠΑΣΟΚοι έχουν χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και βρήκαν καταφύγιο στο νεοΠΑΣΟΚο Τσίπρα... ακούστε τα τώρα και από τον υπουργό του Ολάντ για να μη σας παραμυθιάζουν ότι όλα είναι απλά αρκεί να βγει ο Τσίπρας...] 
Γερμανία και Γαλλία θα κάνουν «το πάν για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», υπογράμμισαν από τη γερμανική πρωτεύουσα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γάλλος ομόλογός του Πιερ Μοσκοβισί μετά την πρώτη τους συνάντηση, επαναλαμβάνοντας τη σημασία «τήρησης των δεσμεύσεων» από την ελληνικη πλευρά.

«Όλοι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει θέση στην ευρωζώνη» όμως η Αθήνα «θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός.

Όσον αφορά τα γαλλικά δημοσιονομικά, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το Παρίσι δεν απομακρύνεται από το στόχο του για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, από το 2013, και θα εξισορροπήσει και πάλι τον προϋπολογισμό της το 2017, όπως έχει ήδη δεσμευτεί.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά θα τηρηθούν όλες» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από κοινού με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι το Παρίσι έχει την πρόθεση να «βάλει στο τραπέζι» όλες τις δυνατές λύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης -εν όψει και της άτυπης Συνόδου Κορυφής, στην οποία ο Ολάντ προτίθεται να ρίξει στο τραπέζι την ιδέα των ευρωομολόγων.

Το Βερολίνο πάντως, επανέλαβε τη Δευτέρα την αντίθεσή του, με το υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Στέφεν Κάμπετερ να δηλώνει πως ο κοινός δανεισμός είναι «λανθασμένη συνταγή σε λανθασμένο χρόνο με λανθασμένες παρενέργειες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: