slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα μεγάλα λάθη του Αντώνη Σαμαρά

Αντί να στρέψει το καράβι της ΝΔ προς τη νίκη συνεχίζει να το οδηγεί σε ρηχά νερά, κοντά στη ξέρα, που έπεσε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Γιωργάκη!

«Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη».
Και θα αναρωτιέστε ποιος το είπε! Αντώνης Σαμαράς, στις 10 Απριλίου του 2012, στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

Και όχι μόνο αυτό αλλά πολλά περισσότερα που θα δούμε παρακάτω!
Είναι αλήθεια ότι η εταιρία που προμοτάρει τον Αντώνη, τα ΄χει κάνει θάλασσα όπως θάλασσα τα έχουν κάνει όλοι οι σύμβουλοι του στο πολιτικό του γραφείο και στο γραφείο πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.
Παρέλαβε ένα κόμμα από το ιστορικά χαμηλό του 2009, όταν όλοι κατηγορούσαν τον Κ. Καραμανλή ότι εγκατέλειψε τη μάχη και πραγματικά κατάφερε να παρασυρθεί από τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, στο απίστευτο ποσοστό (για κόμμα αντιπολίτευσης) του 18.5% !
Πρόκειται για ένα μοναδικό κατόρθωμα που χρεώνεται στον ίδιο του Α.Σαμαρά, ο οποίος αδυνατεί να κλείσει ραντεβού με την ιστορία, κι ας του κλείνει αυτή το μάτι διαρκώς!
Η πρώτη φορά, ήταν όταν η «Ιστορία» του έκλεισε το μάτι το Νοέμβριο λέγοντάς του «μην μπεις στο κάδρο του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου»!
Αντί λοιπόν να αφουγκραστεί το φρόνημα του λαού, αυτός αφουγκράστηκε το φρόνημα της τρόικας και των τραπεζών! Και συγκυβερνούσε προσποιούμενος την αντιπολίτευση.
Καλά έκανε και ζητούσε λοιπόν αυτοδυναμία τότε για να κυβερνήσει η χώρα! ήμερα, γιατί αποκλείει αυτό το δικαίωμα σε κάποιον άλλον;
Πρώτον, γιατί κατάλαβε ότι το κόμμα του φθίνει καθημερινά με τις θέσεις του, που δεν απηχούν καν τις θέσεις της ΝΔ, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό σε πολλά στελέχη του κόμματος!
«Ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος μιλώντας μαζί μας!
Και είναι φυσικό, διότι, αν δεν καθόταν μαζί με τον Βενιζέλο και τον Καρατζαφέρη στο ίδιο τραπέζι, σήμερα, θα ήταν ήδη Πρωθυπουργός, ενώ το κόμμα του θα είχε ποσοστό κοντά στο 40%, και δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση.
Συνεπώς, αν δεν είχε κάνει την προηγμένη-πολιτικά- κολοτούμπα του αιώνα, και φρόντιζε να πάει η χώρα σε εκλογές το Νοέμβριο, τότε θα είχαμε κερδίσει μισό χρόνο και σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή Κυβέρνηση!
Αρα, το να φωνάζει σήμερα, που ο λαός τον συν-τιμώρησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, απλά ενισχύει την δυναμική της πτώσης του!
Το να είναι ασυνεπής με τις δηλώσεις του πριν δυο εβδομάδες, οδηγεί τον λαό, στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν ανακόλουθο και καιροσκόπο πολιτικό, που σύντομα θα παραδώσει το κόμμα του, πίσω στην οικογένεια Καραμανλή!
«Μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη. Ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα» είχε πει χαρακτηριστικά στον Γιάννη Πρετεντέρη στην ίδια συνέντευξη!
«Θέλω την εντολή του λαού, όχι την ανοχή του ΠαΣοΚ» είχε πει και ξεκαθάρισε τότε ότι δεν θα ξανασυνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ!
Σήμερα είναι ο ηγέτης της Στραυροφορίας, για μια Κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ!
Ξεχνά και πάλι όσα είπε, εξοργίζοντας τις μεσαίες μάζες της Ελληνικής κοινωνίας που αποτελούν και το 70% των ψηφοφόρων!
Η στάση αυτή του Σαμαρά εξηγείται εν πολλοίς από την υπερχρεωμένη ΝΔ στις τράπεζες και κατά δεύτερο λόγο από την αδυναμία του ίδιου, να κατανοήσει το μήνυμα του λαού, που ήταν ακύρωση της δανειακής σύμβασης!
Το μνημόνιο, είναι στην ουσία, ένα σύμπλεγμα νόμων που αφορούν στην Ελληνική πολιτική σκηνή! Αυτό που δεσμεύει τη χώρα, ΔΕΝ είναι το μνημόνιο αλλά η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο κ.Παπακωνσταντίνου από τη μια και 27 ηγέτες κρατών από την άλλη!
Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να του πει την μαγική λέξη για να στρέψει το καράβι της ΝΔ προς τη νίκη αλλά συνεχίζει να το οδηγεί σε ρηχά νερά, κοντά στη ξέρα, που έπεσε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Γιωργάκη!
Εκανε το λάθος και επιτέθηκε σε «ΛΑΟΣ» και «ΚΑΜΜΕΝΟ» με αποτέλεσμα, ποτέ στην ιστορία της ΝΔ να μην έχει βρεθεί αρχηγός της τόσο μόνος!
Αντίθετα, έκανε τον κολαούζο του ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκε σε μεγάλο βαθμό το μνημόνιο. Επιπρόσθετα δεν ανέφερε λέξη προεκλογικά για την αποικιακή δανειακή σύμβαση της χώρας!
Στην περίπτωση Σαμαρά, δεν μιλάμε για λάθος τακτική ή για εσφαλμένους χειρισμούς προεκλογικά και μετεκλογικά, αλλά για μια ολέθρια στάση, που δεν την ανέμενε ο μέσος Ελληνας!
Αυτό θα το διαπιστώσει και στις επόμενες εκλογές ο Σαμαράς, όταν δει τον ΣΥΡΙΖΑ να τον προσπερνά και να τον θέτει στην δεύτερη θέση!
Ο Α.Σαμαράς θα πρέπει να αλλάξει τόσο την εταιρία όσο και τους συμβούλους του αν θέλει να περισώσει την παρτίδα!
Πολιτικά είναι αλλόφρονα η στάση να ζητάς αυτοδυναμία πριν τις εκλογές και να προαναγγέλλεις νέες αν δεν θα σου δοθεί, και μετεκλογικά, να ζητάς συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και πάλι.
Η χώρα, ταλαιπωρήθηκε πολύ από την αντιλαϊκή και τραπεζόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί δύο χρόνια!
Δεν χρειάζεται άλλα δύο χρόνια ταλαιπωρίας, με κυβερνήσεις-μαριονέτα, τύπου Λουκά Παπαδήμου, του δόκτορα του «YESMAN» στην Ευρώπη!
Μόνο ορισμένοι Αφρικανοί Φύλαρχοι έχουν πεί τόσα πολλά ναι σε τόσο μικρό διάστημα!
Ας αφήσει λοιπόν τις νέες κολοτούμπες ο Αντώνης, και ας καταλάβει ότι η χώρα ΠΡΕΠΕΙ να πάει σε νέες εκλογές!
Αντι να σπαταλήσουμε άλλα δύο πολύτιμα χρόνια, ας ξοδέψουμε 30 μέρες να ξεκαθαρίσει ο λαός τις πραγματικές του επιθυμίες, τώρα που ξεσκεπάστηκαν τα γκάλοπ-μαϊμού και η Ελλάδα όλη κατάλαβε, πόσο βρώμικο παιχνίδι παίζει η μεγάλη μερίδα των καθεστωτικών ΜΜΕ με το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: