slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων καλεί τα μέλη του ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Η φετινή πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ότι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, επιδιώκουν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν 131 χρόνια. Με τα μέτρα, που συνοδεύουν τα μνημόνια και τη νέα δανειακή σύμβαση και εκείνα που οι δανειστές απαιτούν και οι πολιτικοί τους συνεργάτες, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, επιδιώκουν να εφαρμόσουν, κλιμακώνεται η επίθεση των καπιταλιστών σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, εξασφαλίζοντας συνεχώς χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές και τους τραπεζίτες, με προοπτική το χρέος το 2020 να είναι όσο ήταν και το 2009 πριν την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό της τρόικας.
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


*       Άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά.
*       Δραστική μείωση της φορολόγησης των λαϊκών εισοδημάτων-Αύξηση φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τους πλούσιους, την εκκλησιαστική περιουσία-Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας.
*       Καμιά θυσία για τα κέρδη τους, καμιά θυσία για το ευρώ, καμία υποταγή στα ψεύτικα διλλήματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή καταστροφή.
*       Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
*       Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό-δημοκρατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
*       Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών – Δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης-Μέτρα κοινωνικής προστασίας των άνεργων και των άστεγων- Προστασία και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας-Δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όσους κατοικούν στη χώρα-Λεφτά για νοσοκομεία και σχολεία.
*       Υπεράσπιση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας-Απόκρουση της καταστολής και του αυταρχισμού, του ρατσισμού-Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση-Λαϊκοί θεσμοί ελέγχου και άμεσης δημοκρατίας-Εξωτερική πολιτική στη βάση της αλληλεγγύης, του διεθνισμού, με στόχο την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών- Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων καλεί τα μέλη του και κάθε συμπολίτη μας
Να συμμετέχει μέσα από τα σωματεία του και τις μαζικές οργανώσεις στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Χώρα Νάξου την Τρίτη πρωί 11πμ και απόγεμα 6μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: