slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οικουμενική χωρίς ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χαρακίρι για τη ΝΔ!

Οικουμενική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα το 2014 πρότεινε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Πρόταση την οποία έσπευσε να υιοθετήσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Βέβαια, για να έχει πιθανότητες ..επιβίωσης ένα τέτοιο σχήμα προϋποθέτει απαραιτήτως και τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας γιατί διαφορετικά δεν…βγαίνουν τα κουκιά!




Σύμφωνα με πληροφορίες Κουβέλης και ΠΑΣΟΚ θα ήταν πρόθυμοι να δεχτούν για πρωθυπουργό ακόμα και στέλεχος προερχόμενο από τη ΝΔ με προτίμηση τους δυο αντιπροέδρους της!

Την ιδέα φαίνεται ό,τι προωθούν παρασκηνιακά και γνωστά συγκροτήματα που έχουν …προσβάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του οποίου αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Προς τούτο, έχει ενδιαφέρον η δημοσκόπηση της εταιρείας MARC η οποία ως γνωστόν συνεργάζεται με το «ΕΘΝΟΣ» και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27%, τη ΝΔ να ακολουθεί με 20%, το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει στο 10%, τους ΑΝΕΛ στο 10% και τη ΔΗΜΑΡ στο 4.5%

Γνώμη μας είναι ό,τι η συμμετοχή της ΝΔ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα που αφήνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θα αποτελέσει χαρακίρι για τη Νέα Δημοκρατία.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που έδρεψαν τις δάφνες του λαϊκισμού, θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Κοντά σ' αυτά ήρθε και η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την ΕΕ από την οποία απουσιάζει η …καταγγελία του Μνημονίου!

Ποιά είναι η πρότασή μας: Οικουμενική με τη συμμετοχή όλων εκτός ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Διαφορετικά ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

http://www.antinews.gr/2012/05/10/160599/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: