slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Σαμαρά Μόντι στα πλαίσια δημιουργίας "Συμμαχίας του Νότου"

Σαμαράς με Μόντι στις Βρυξέλλες
Τον Μάριο Μόντι συνάντησε το πρωί στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, με τον Ιταλό πρωθυπουργό να εύχεται να υπάρξει μία ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και τον πρόεδρο της ΝΔ δηλώνει την απόλυτη στήριξή του στη στρατηγική για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και να τονίζει την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.
Η συνάντηση έγινε στην κατοικία του Ιταλού πρέσβη στη βελγική πρωτεύουσα, σε θετικό κλίμα, και διήρκεσε περισσότερο από 40 λεπτά. Μάλιστα, καθ' υπέρβαση του πρωτοκόλλου, ο κ. Μόντι εμφανίσθηκε στη συνέχεια στο πλευρό του του κ. Σαμαρά για κοινές δηλώσεις.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν το θέμα της ανάπτυξης και των αναγκαίων εργαλείων, η πρόταση Μόντι για θωράκιση των τραπεζών του νότου για να αποτραπεί η φυγή καταθέσεων, καθώς και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
"Προσμένουμε με μεγάλες ελπίδες τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έτσι ώστε να προκύψει κυβέρνηση στην Ελλάδα με την οποία η υπόλοιπη ΕΕ να συνεχίσει έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο συνδυάζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι στην Ευρώπη χρειαζόμαστε και ιδιαιτέρως μια χώρα όπως η Ελλάδα" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός αμέσως μετά.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, από την πλευρά του, ότι ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για τον ίδιο να συνομιλήσει με τον κ. Μόντι για το οικονομικό πρόβλημα της Ευρωπης, ένα πρόβλημα που -όπως είπε- δεν είναι μόνο πρόβλημα ελληνικό αλλά προκαλεί συμπτώματα διάχυσης σε όλη την Ευρώπη.
"Όπως είπε ο πρωθυπουργός Μόντι, η Ελλάδα που θέλουμε είναι μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ και του ευρώ, μια Ελλάδα που θα συμμορφωθεί με την ανάγκη μιας νέας διαρθρωτικής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτοχρόνως θα έχει πολιτικές προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας, όπως έχω αναφέρει" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Και κατέληξε λέγοντας: "Ήταν τιμή και χαρά μου που σας γνώρισα κι ελπίζω η σχέση μας να συνεχιστεί στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: