slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιον συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου «καρφώνει» ο Ά. Τσοχατζόπουλος

Μετά την «πόρτα που έφαγε» από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που αρνήθηκε να τον συναντήσει, όπως προκύπτει μέσα από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται να στρέφει το ενδιαφέρον του στον κ. Πεταλωτή αποδίδοντας τους ρόλο «εντολέα» προς τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-υπόνοιες του υπόδικου πλέον πρώην υπουργού, όπως αυτές αποτυπώνονται στις ιδιόχειρες σημειώσεις του η ποινική δίωξη σε βάρος του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για το γνωστό σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» προκλήθηκε κατόπιν επιμονής της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού που χειρίστηκε την υπόθεση, έπειτα από «εντολή» του Γ. Πεταλώτη.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γράφει επ' αυτού:


«Κλίμα στη Δικαιοσύνη!

Η Καλού επέμενε για δίωξη του Παπά !!!! Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθήνας! Έχουν επαφή μέσω Ράικου (εννοεί την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών) με Μαξίμου και Πεταλωτή Υφ. Δικ. Εντολέας!!!».


ttttt
Λίγο πιο κάτω υπάρχει αναφορά στο όνομα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, στο επικείμενο τότε ταξίδι του στη Μόσχα αλλά και στην «επίθεση», όπως λέει των δυο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη ότι «δήθεν αυτός τους πίεσε». Ειδικότερα ο πρώην υπουργός σημειώνει στο ημερολόγιό του:

«Τέντες: Αλλαγή στάσης του, μετά  από την επίθεση εναντίον του… που ενώ ετοιμαζόταν στη Μόσχα (υπηρεσιακά) επίθεση από τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς (Γρ. Π…+….) ότι δήθεν αυτός τους πίεσε !!!. Συνεργασία με Μιλτιάδη με σκοπό εισαγωγή στο Συμβούλιο για τιμωρία. Με πρωτοβουλία του Αρ. Π. (εννοεί Αρείου Πάγου).

Το Βατοπέδι και ο Άκης
Το ενδιαφέρον του Άκη Τσοχατζόπουλου να παρακολουθεί στενά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεση του Βατοπεδίου πιθανότατα συνδέεται με την πώληση ακινήτων της off-shore TORCASO ( σ.σ πραγματικός δικαιούχος της οποίας ήταν ο ίδιος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα) στη Λεωφόρο Κηφισίας αντί 6 εκατ. ευρώ στη Μονή Βατοπεδίου, μέσω του επιχειρηματία και ήδη προφυλακισμένου Γιώργου Σαχπατζίδη. Αν και ο τελευταίος απολογούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία «συνεργασία» με τον Άκη Τσοχατζόπουλο εντούτοις οι ιδιόχειρες σημειώσεις του πρώην υπουργού φαίνεται να τον διαψεύδουν.

Σύμφωνα με το επίμαχο σημείωμα που φέρει ημερομηνία 21.3.2007 και το οποίο απευθύνεται στη λογίστρια του και επίσης προφυλακισμένη Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος της γνωστοποιεί: «Όπως γνωρίζετε, κατόπιν απόφασης της εταιρείας μας πραγματοποιήθηκε 24.1.07 η πώληση του ακινήτου επί της οδού Κηφισίας… Σήμερα τις επιταγές που παραλάβαμε από την πώληση τις παραδώσαμε στον κ. Γ. Σαχπατζίδη προς είσπραξη (σύμφωνα με την απόφασή μας). Παρακαλώ να προβείτε στην τακτοποίηση όλων των σχετικών με την πώληση, φορολογικά, πληρωμή σε συνεργασία με τον κ. Γ. Σαχπατζίδη».

Οι 3 στόχοι
Σε άλλο ιδιόχειρο σημείωμα του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας σε βάρος του, αναφέροντας:

«Η κατάσταση έχει αλλάξει, εγώ θα βρίσκομαι τώρα για μια διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στην Εισαγγελία» και συνεχίζει: «έχω άλλο τρόπο αγώνα πια, υποχρεωτικά, νομικά και πολιτικά. Με επιθετικές… να αποκαλύψουμε τη σκευωρία δημόσια». Στη συνέχεια γράφει τους στόχους που έχει θέσει:
  1. «Να τελειώσω με Δικαιοσύνη».
  2. «Να ξαναβγώ στην κοινωνία και στους πολίτες».
  3. «Να ξαναβγώ στην οικονομία ως σύμβουλος».
Ο «Γιάννης»
Από τις νέες σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δεν θα μπορούσε να λείπει ο «Γιάννης».Το πρόσωπο από το οποίο ζητάει συνεχώς χρήματα και το οποίο –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος. Για άλλη μια φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος  τον καλεί για ένα «τίμιο ξεκαθάρισμα».

Απευθυνόμενος στο πρόσωπο αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει:

«Οι πληροφορίες μου λένε  ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, μόνο για σένα βέβαια!!!, τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου!!!, οι δρόμοι μας, εδώ και καιρό, υποχρεωτικά είναι διαφορετικοί. Ένας όρος: Ανάγκη ενός τίμιου ξεκαθαρίσματος του συνόλου του έργου μας από το 1996 μέχρι και σήμερα. Πώς θα γίνει αυτό; Προτείνω να το συζητήσουμε, συμφωνήσουμε άμεσα τώρα. Να ανταλλάξουμε θέσεις και απόψεις. Να βρούμε κοινά αποδεκτά τρόπο».

newsbomb.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 5/25/2012 08:06:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: