slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Π. Ρήγας: Έμποροι ψευδαισθήσεων Τσίπρας και Καμμένος


ΟΙ  ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ  ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η παράταση της ακυβερνησίας με τη διενέργεια νέων εκλογών, η αβεβαιότητα για  την πορεία των πολιτικών πραγμάτων  στη Χώρα μας και η άσχημη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό  διαμορφώνουν αρνητικές και δυσοίωνες  προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο.Η αδιαλλαξία και οι ακραίες συμπεριφορές και  θέσεις πολιτικών κομμάτων και προσώπων καταστρέφουν το κλίμα ηρεμίας και  σταθερότητας που χρειάζεται η τουριστική μας οικονομία για να κρατηθεί ζωντανή και να ανακάμψει.Οι  πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες  οφείλουμε να .....
αναλάβουμε το μερίδιο  της ευθύνης που μας αναλογεί.
Η απόφαση  του εκλογικού σώματος στις πρόσφατες  εκλογές είναι δεδομένη και σεβαστή.  Τα μηνύματα της κάλπης συγκεκριμένα και σαφή. Εκτός από την τιμωρία  και την έκφραση αποδοκιμασίας  η εντολή των Ελλήνων ήταν «συνεργασία  για αλλαγή όσων πολιτικών αποδεικνύονται αναποτελεσματικές και βλαπτικές,  προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση».
Είναι προφανές ότι η εντολή δεν ήταν «διαλύστε τη χώρα και οδηγήστε την  στην καταστροφή».
Οι  δέκα μέρες που πέρασαν από  τις εκλογές της 6ης Μαΐου υπήρξαν αποκαλυπτικές τόσο για τις πραγματικές προθέσεις των κομμάτων όσο και για τον τρόπο που ερμήνευσαν το μήνυμα της κάλπης.
Αυτό  το διάστημα αποκαλύφθηκε η φτώχεια  αλλά και η επικινδυνότητα  των  θέσεων και των ιδεών συγκεκριμένων  πολιτικών κομμάτων.
Η μονομερής  καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, που χαμηλόφωνα πλέον υποστηρίζει  ο κ. Τσίπρας και κραυγάζοντας ο κ. Καμένος θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε αιφνίδιο θάνατο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος ήταν πίσω από  κάθε προσφυγή για την παρεμπόδιση  δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων «π.χ. λιμάνια, βιολογικοί καθαρισμοί, χώροι διαχείρισης απορριμμάτων»  μιλάει σήμερα για ανάπτυξη. Το ίδιο κόμμα υποστήριζε την απεργία  των συνδικαλιστών της ΠΕΜΕΝ  και ουσιαστικά συνηγορούσε στο  θαλάσσιο αποκλεισμό των νησιών μας.
Ήταν  ο ΣΥΡΙΖΑ που στη Βουλή ψήφισε λευκό στην απόφαση διενέργειας  διαγωνισμού για την ανάθεση  των δεξαμενών του Πολεμικού  Ναυτικού στο Νεώριο.
Ήταν  ο ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφιζε στη Βουλή  το νόμο για την άρση των εμποδίων και την ανάπτυξη του τουρισμού  κρουαζιέρας στα νησιά μας.
Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μέσα από το θολό και γενικόλογο πρόγραμμά  του μιλάει για την επιβολή  φόρου 1% επί του τζίρου όλων των  επιχειρήσεων!
Στο πλάι του ο κ. Καμένος που ήταν έτοιμος να ξεχάσει όλες του τις  διακηρύξεις περί «ζωντανέματος» των  δανειστών αν τον έκαναν πρωθυπουργό  και του έδιναν και το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας.
Είναι ο κ. Καμένος που με το ύφος και  το στυλ ηγέτη της Βόρειας Κορέας απειλεί τους πάντες στην Ευρώπη καταγγέλλοντας σατανικά σχέδια και διεθνείς συνομωσίες σε βάρος της χώρας μας. Κάθε του  ανακοίνωση αν την έπαιρναν σοβαρά στο εξωτερικό θα προκαλούσε αντίστοιχη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της  χώρας μας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως οι έμποροι των ψευδαισθήσεων επιμένουν να παραπλανούν τους Έλληνες Πολίτες, εντείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στη χώρα.
Η οικονομία  μας και ειδικότερα η τουριστική μας οικονομία εξαντλεί τα τελευταία  όρια αντοχής της.
Υπάρχει άμεση ανάγκη από οξυγόνο, το οποίο  σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας μπορεί να υπάρξει.
Από τις ερχόμενες εκλογές πρέπει να προκύψει Κυβέρνηση ευθύνης, που  θα αναλάβει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας για τη βελτίωση των όρων της δανειακής συνθήκης με ελάφρυνση των κοινωνικών επιπτώσεων και ενίσχυση της ανάπτυξης.
Το  ΠΑΣΟΚ μπαίνει στη νέα μάχη, διατυπώνοντας μια ρεαλιστική και  βιώσιμη πρόταση σταδιακής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, με την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την ενίσχυση του τουρισμού  μας και την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη με αξιοπρέπεια και αυτοδυναμία.

Παναγιώτης Ρήγας

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι κειμενο αυτο μαλιστα δεν πειραζει που μας τα πηραν ολα και δεν εχουμε ουτε για να φαμε δεν πειραζει που δεν εχουμε δουλεια δεν πειραζει που τα ξεπουλανε ολα αρκει ο τουρισμος να παει καλα .Λοιπον μαλλον το καταλαβες οτι στην κατηφορα που μασ σπρωξατε θα σας παρουμε μαζι μας ΤΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ μονο σου τα σκεφτηκες?

Ανώνυμος είπε...

ηταν ο συριζα που σας εστειλε για βρουβα και ειναι ο συριζα που θα ζητησει εξηγησεις για τα εργα και τις ημερες των προηγουμενων κυβερνησεων

Ανώνυμος είπε...

Άταφο πολιτικό πτώμα, σιώπησε. Προετοίμασε την απολογία σου ώστε να είσαι έτοιμος να υπερασπίσεις τον εαυτό σου όταν βρεθείς στο δικαστήριο κατηγορούμενος για την κατάντια της χώρας στο μέτρο που σου αναλογεί.

Ανώνυμος είπε...

paidia o rhgas exei sxesh me to rhga feraio?einai sigkenhs?

Ανώνυμος είπε...

παναγιωτη ρηγα πεσ μας και για τους συντροφους σου ακη, τσουκατο,μαντελη και λοιπους απατεωνες που τα τσεπωναν και μπαταρησαν τα υποβρυχια και το κρατος.Ο συριζα ακομα δεν εκλεψε οταν και αν κλεψει δεν θα τον ψηφισουμε

Ανώνυμος είπε...

φιλε 10,35 δεν εχουν καμμια σχεση τον ενα τον λενε παναγιωτη και τον αλλο φεραιο δηλαδη ενω το πεπονι παγωνει το παγωνι δεν πεπονι

Ανώνυμος είπε...

βελεστινλης ειναι αγαπητε μου φιλε και οχι φεραιος.το μονο σιγουρο παντος ειναι οτι καλο ειναι να κατσει σπιτι του ο παναγιωτης

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε μου φιλε ειναι ακριβως το ιδιο ρηγας φεραιος η ρηγας βελεστινλης .Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν εχει σχεση με τον παναγιωτη

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο ένας ή δύο που φαίνεστε για οκτώ είσαι ή είστε αξιοθρήνητα νούμερα. Δεν έχω κανένα λόγο να αναφερθώ ή να στηρίξω τον Ρήγα. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι ακόμη και αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκει προσχήματα για να μη κάνει ή για να μη μπει σε κυβέρνηση. Φοβάται την ανάληψη ευθύνης και την αλήθεια όπως ο διάολος το λιβάνι. Θα κάνει και πάλι σαν μαθητούδι την κοπάνα του για να δίνει το δικαίωμα σε θεωρητικούς της δραχμής και πολιτικά ηλίθιους όπως εσύ ή εσείς να γράφετε τις ανοησίες σας. Δεν θα έχουν την τόλμη ούτε την παλληκαριά για να βγάλουν την Ελλάδα εκτός ΕΥΡΩ και θα την κοπανήσουν και πάλι. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε τα πτώματα;